SMŽ

Položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred rodne kuće braće Radić

U sklopu obilježavanja Dana SMŽ

U sklopu obilježavanja Dana SMŽ

U sklopu proslave Dana Sisačko-moslavačke županije ispred mjesta rodne kuće Stjepana i Antuna Radića u Desnom Trebarjevu položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

 

 

Sisačko-moslavački župan istaknuo je kako se od nastanka županija 1993. godine 11. lipanj slavi kao dan Sisačko-moslavačke županije u čast Stjepanu i Antunu Radiću, velikanima hrvatske povijesti i Hrvatske države.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/06/BR-1.mp3?_=1

 

 

Načelnik Općine Martinska Ves, Stjepan Ivoš, izrazio je zadovoljstvo što se datum rođenja braće Radić slavi kao datum Dana županije te da je i samim time braći odana velika počast.

Nakon uređenja Spomen sobe braće Radić Općina Matrinska Ves pokrenula je novu inicijativu o kojoj je načelnik Ivoš rekao nešto više:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/06/BR-2.mp3?_=2

 

Prigodnu molitvu kod spomen obilježja braći Radić predvodio je velečasni Mato Malekinušić, župnik Župe sv. Martina u Martinskoj Vesi.

Proslava Dana županije započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac u Sisku te paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku.

Program proslave nastavljen je svečanom akademijom u Domu INA Rafinerije nafte Sisak.

 


 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version