Petrinja

Predstavljeni projekti u sklopu programa „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“

„Jednake mogućnosti – a ne ograničenja“ i “Niste sami”

„Jednake mogućnosti – a ne ograničenja“ i "Niste sami"

Gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića  o programima projekta upoznale su Radmila Vlak, predsjednica Udruge „Naš život“ i Aleksandra Milković, izvršna direktorica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije
 
Dumbović izrazio je zadovoljstvo održavanjem ovog sastanka te dodao kako je rad obje Udruge za Petrinju vrlo vrijedan te da zaslužuju podršku Grada.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/07/pet-1.mp3?_=1

 

„Jednake mogućnosti – a ne ograničenja“ program je Udruge osobe s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kroz trogodišnji program „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“. U tu svrhu osigurana su sredstva u iznosu od oko 33,5 milijuna kuna.

 

Cilj projekta je prevencija institucionalizacije uz veću dostupnost i razvoj te uspostavu alternativnih oblika socijalne podrške i usluga i to upravo u zajednici u kojoj korisnici žive, a to su područje Petrinje, Siska i Novske. Između ostalog projekt omogućava i proširenje mreže usluga u zajednici, jačanje udruge kao pružatelja usluga u zajednici za osiguravanje kvalitete usluga.

 

Za prvu godinu programa koja traje od 1. lipnja 2017. do 31. svibnja 2018. godine Udruzi su dodijeljena sredstva u iznosu od 240.000 kuna.
 
 

 

Voditeljica programa Aleksandra Milković istaknula je kako im kao Udruzi puno znači to što suradnju s Gradom, osim kroz redovitu djelatnost i programe financiranja koji se za udruge raspisuju svake godine, mogu nastaviti i kroz ostale projekte Udruge. Dodaje kako Grad Petrinja nikada do sada nije odbio partnerstvo čime pokazuje da  prepoznaje rad udruge i potrebe njenih korisnika.

 

Milković je dodala kako su iz dodijeljenih  sredstava djelomično financirane plaće djelatnika koji će pružati usluge koje su ujedno i aktivnosti prve godine programa:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/07/pet-2.mp3?_=2

 

Milković ističe o kojim aktivnostima je riječ:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/07/pet-3.mp3?_=3

 

 

 

Program Tele centra „Niste sami“ predstavila je predsjednica udruge „Naš život“ Radmila Vlak, istaknuvši kako udruga program Tele centra provodi već treću godinu.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/07/pet-4.mp3?_=4

 

Udruzi su za Tele centar odobrena sredstva u iznosu od 220.000 kuna na godišnjoj razni koja pokrivaju plaće djelatnika.

 

Ovaj program korisnicima pruža bolju kvalitetu života omogućavajući im da što duže ostanu u svom domu čime se, ističe Vlak, dodatno smanjuje broj ljudi koji odlaze u Domove za starije i nemoćne.
 

 

Predsjednica Vlak pojasnila je kako funkcionira Tele centar:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/07/pet-5.mp3?_=5

 

Udruga trenutno raspolaže sa 70 jedinica te taj broj u budućnosti planira povećati. Lista čekanja je vrlo duga što samo pokazuje kako je interes za ovu uslugu vrlo velik.


 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version