Petrinja

U Mošćenici obilježen blagdan sv. Jakova

Završnica uz kulturno-umjetnički program i koncert Lidije Bačić

Završnica uz kulturno-umjetnički program i koncert Lidije Bačić

Višednevni program obilježavanja blagdana sv. Jakova, žaštitnika najvećeg petrinjskog naselja Mošćenice završen je u utorak, 25. srpnja koncertom Lidije Bačić i dua Twix.

 

 

Lidija Bačić se prije nastupa susrela i s članovima UOSI SMŽ-Mala kuća.

 

 

Završnici programa prethodilo je u, prijepodnevnim satima, odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama minskih polja, te žrtvama NOB-a gdje su izaslanstva kod spomen obilježja položila vijence i zapalila svijeće.

Nakon odavanja počasti Mošćeničani i njihovi gosti u procesiji su se zaputili do kapelice sv. Jakova gdje je služena sveta misa .

 

 

Tijekom poslijepodneva posjetiteljima programa predstavili su se OPG-i s područja grada Petrinje.
U prigodi obilježavanja Dana Mošćenice otvorena je i izložba Pjesma vjetra autorice Marije Pukec- Žigić iz Popovače, inače predsjednice PULS-a Moslavački štrk.

Izložbu je u nazočnosti gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića i brojnih poklonika umjetnosti otvorila pr.dr. Marina Kovač, ravnateljica NPB „dr. Ivan Barbot“ Popovača s kojom ova umjetnica, kao i udruga kojoj je na čelu koninuirano surađuje tijekom cijele godine. Autorica je domaćinima poklonila i svoju sliku izrađenu tehnikom pastela na svili.

 

 

Održano je i tradicionalno natjecanja mladih vatrogasaca, djece starosne dobi od 6 do 12 godina u organizaciji DVD-a Mošćenica. U natjecanju su sudjelovale tri ekipe domaćina i gosti DVD Budučina i DVD Taborište.

 

 

Najbolji rezultat je postigla prva ekipa DVD-a Mošćenica, koja je ove godine osvojila i treće mjesto na Županijskom natjecanju vatrogasaca i donijela tako prvi pokal u Vatrogasnu zajednicu grada Petrinje od njezinog osnivanja.

 

 

I ove su se godine posjetiteljima Mošćenice predstavili i članovi Oldtimer kluba Sisak. Uslijedio je kulturno- umjetnički program u kojem su svoju tradiciju i baštinu predstavili KUD Hrvatsko srce- Odra, Žabno, KUD Mura iz Murskog Središća, KUD Starča iz Gornjih Bogićevaca, FA Petrinjčica, KUD Potočanka iz Potoka, KUD Sunjanka i organizatori i domaćini ovog dijela programa HKUD Mošćenica.

 

 

Zahvalnice za sudjelovanje u programu predstavnicima društava uručili su predsjednik HKUD-a Mošćenica Darko Zrile i gradonačelnik Petrinje i saborski zastupnik Darinko Dumbović, koji je uručio i priznanja za potporu udrugama, pojedincima i medijima.

 

 

Višednevni program se održao pod pokroviteljstvom Grada Petrinje.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version