Ostalo

Na konjima i u sedlu…

U čast hrvatskih branitelja

U čast hrvatskih branitelja

U čast Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i spomen na stradale hrvatske branitelje i Domovinski rat, sedmero konjanika Udruge uzgajivača arapskih konja Moslavine  iz Volodera preći će oko 250 kilometara puta.

Jahanje su započeli 5. kolovoza na imanju Željka Pettersa, uzgajivača konja iz Volodera, a putem su prošli Popovaču i Kutinu, gdje je priređen  ispraćaj 21. konjaničkog maratona, svečano su dočekani u Lipovljanima,  a u večernjim satima dojahali su na imanje obitelji Petters iz Stara Subocke.

Dočekani su uz pjesmu mještanki  i dobrodošlicu Ivana, najstarijeg člana obitelji Petters, a sudionike maratona pozdravili su i predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Novske te Marin Piletić, gradonačelnik.

 

 

– Središnje mjesto ovogodišnjeg maratona je Jasenovac, gdje dolazimo  u nedjelju 6. kolovoza. Tako obilježavamo i spomen na ratni put pripadnika 3. bojne 125. domobranske pukovnije Novska, bojne koju su činili branitelji s područja Kutine i Popovače, rekao je Dragutin Pasarić,  kroničar i glasnogovornik maratona.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/08/M-1.mp3?_=1

 

Pozdravljajući sudionike konjaničkog maratona, gradonačelnik Piletić je naglasio, „ovakvi susreti i ovakva vaša upornost da 21. godinu na ovaj način obilježavate suvremenu hrvatsku povijest, zaslužuju da vam na tom samo kažemo hvala“.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/08/M-2.mp3?_=2

 

Vođa konjanika je Željko Petters, jašu, Domagoj Petters, među konjanicima su i dvije djevojke, Tia Tutić, učenica Srednje škola kojoj je ovo šesto sudjelovanje na maratonu i Matilda Glibo, a od jahaču još su, Ivo Gedić,  Dino i Dubravko Pesker.

 

 

U proteklih 21. godinu  sudionici „maratona arapskih konja“  prošli su preko 11,5 tisuća kilometara po Hrvatskoj,  od Baranje do Dubrovnika, od Vukovara do Umaga, projahali su  dijelove Austrije, Mađarske te Bosne i Hercegovine.

 

 

Sponzorstvo i logističku potporu pružili su Sisačko moslavačka županija, gradovi Kutina i Popovača, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Sisačko moslavačke županije i Grada Kutine.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version