Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Najbrža Novljanka, Valentina Jurić, istrčala 4. rezultat svih vremena u Hrvatskoj

Proglašavana najboljom sportašicom Grada Novske i Sisačko-moslavačke županije

Proglašavana najboljom sportašicom Grada Novske i Sisačko-moslavačke županije

Kada je na školskom natjecanju u trčanju osvojila svoju prvu medalju, za Valentinu Jurić iz Brestače, promijenio se svijet. Trener Atletskog kluba JAK iz Jasenovca, Neven Šepović joj je predložio da trenira trčanje i atletske discipline u klubu.  Valentina se odlučuje se za disciplinu utrka s preponama i vrlo brzo su se zaredali uspjesi, medalje i pobjednička postolja.

 

Jedna od najuspješnijih juniorki Hrvatske atletske lige Sjever, proglašavana najboljom sportašicom Grada Novske i Sisačko-moslavačke županije, prvakinja Hrvatske na 400 metara s preponama, trči za Hrvatsku atletsku reprezentaciju.

 

Nakon završetka Srednje škola, studira fizioterapiju na Zdravstveno medicinskom veleučilištu u Zagrebu, a karijeru atletičarke nastavlja u AK „Ulix“ Zagreb i s novim trenerom, Igorom Čordašom.

 

VALENTINA_01

 

Bila je to prekretnica, godina privikavanja na novog trenera, treninge i okolinu. Mogu reći da sam dobro reagirala i prilagodila se treninzima što je i pokazala sezona 2016., no ta godina je tek bila pokazatelj za sljedeću sezonu. Za 2017. smo odlučili odrađivati i dvoransku sezonu što je zahtijevalo dosta više rada, no isplatilo se – kazala je Valentina.

 

Dvoransku sezonu je odlično počela i završila, a već početkom drugog dijela natjecanja, u utrci na 400 metara održanoj u Slovenskoj Bistrici Valentina je  istrčala 4. rezultat svih vremena u Hrvatskoj ispunivši normu za Europsko prvenstvo.

 

 

 

VALENTINA_02

 

Valentini je na sportskim rezultatima čestitao i Marin Piletić, gradonačelnik Grada Novske, naglasivši da sportaši u Novskoj imaju dobre uvjete za treniranje, a da se otvaraju mogućnosti za atletske discipline, skorim završetkom terena i atletske staze na vanjskom igralištu Osnovne škole Novska.

 

 

Sportaši ne samo da promoviraju sport kojim se bave već i sredinu iz koje dolaze – kazao je Piletić, najavivši  program stipendiranja darovitih sportaša Grada Novske.

 

 

Navodimo još neke od izvanrednih Valentininih uspjeha:

  • ekipno prvenstvo Hrvatske, seniorke, 400 pr (59,48“) – 1 mjesto
  • ekipno prvenstvo Europe, 2. liga, (Tel-Aviv, Israel), 400pr ( 60,23“) – 6. mjesto
  • pojedinačno prvenstvo Hrvatske, seniorke, 400pr (59,93“) – 1. mjesto
  • Europsko prvenstvo U23, (Bydgoszcz, Poljska), 400pr (60,09“) – 20. mjesto ukupno

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.