Petrinja

Petrinja proslavila Lovrenčevo

Petrinjke i Petrinjci sretan vam Dan grada i blagdan zaštitnika sv. Lovre

Petrinjke i Petrinjci sretan vam Dan grada i blagdan zaštitnika sv. Lovre

Lovrenčevo u Petrinji najveća je gradska manifestacija koja, uz raznovrsne kulturne, sportske, vjerske, glazbeno-zabavne programe, gastronomsku ponudu i predstavljanje bogate narodne baštine i kulturnog stvaralaštva.
 

Središnje događanje Lovrenčeva je danas, 10. kolovoza, na sam blagdan sv. Lovre, kojeg Petrinja slavi kao Dan grada, a sve se odvija pod pokroviteljstvom Grada Petrinje i u organizaciji Turističke zajednice Grada Petrinje.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/08/lov-1.mp3?_=1
 
„Znamo da je kroz našu prošlost, kroz povijest bilo svega , proživjeli smo teške trenutke i teške dane“ – kazao je Dumbović te dodao kako su Petrinjci iznimno ponosni na svoju najveću gradsku manifestaciju Lovrenčevo kojom slave blagdan sv. Lovre, zaštitnika petrinjske župe, a tijekom kojeg obilježavaju i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, Dan oslobođenja Petrinje i Dan grada Petrinje.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/08/lov-2.mp3?_=2
 
Neka tih 777 godina bude poruka s današnjeg Lovrenčeva prema mladom čovjeku da za godinu dana zajednički mogu napraviti pomak i učiniti Petrinju ljepšom i boljom za život. – kazao je Dumbović.
 
U središnjem gradskom parku na Strossmayerovu šetalištu predstavljeni su narodna baština petrinjskog kraja i proizvodi domaćih poljoprivrednika i obrtnika, nakon čega je uslijedila svečana procesija središtem grada do župe Sv. Lovre u kojoj je Svetu misu predovdio preč. Valnet Posavec.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version