Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Predstavljen program ovogodišnjih Lipovljanskih susreta

Trodnevne kulturne turističke i sportske manifestacije

Trodnevne kulturne turističke i sportske manifestacije

Program „Lipovljanskih susreta 2017“ , trodnevne kulturne, turističke i sportske manifestaciju koja će se održati u razdoblju od 25. do 27. kolovoza u središtu Lipovljana, predstavljen je na tiskovnoj konferenciji održanoj u općinskoj vijećnici.

 

P1070489

 

Sve prisutne je na početku predstavljanja programa ovogodišnjih Lipovljanskih susreta pozdravio općinski načelnik Nikola Horvat, koji se zahvalio svima na dolasku i podržavanju manifestacije.

 

 

Načelnik ističe kako na području Općine Lipovljani uz većinsko hrvatsko stanovništvo žive pripadnici 13 različitih nacionalnih manjina te dodaje kako je prije tri godine ova manifestacija dobila međunarodni značaj kroz zemlju partnera.

 

 

“Lipovljanski Susreti” održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, uz potporu Sisačko-moslavačke županije i Savjeta za nacionalne manjine.

 

P1070510

 

Generalni sponzor manifestacije je INA d.d. , a Zoran Bonjaj predstavnik ove kompanije podsjećajući na kontinuitet  suradnje istaknuo je kako će partnerstvo biti nastavljeno i u narednim godinama.

 

 

 

P1070529

 

Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec izrazio je zadovoljstvo što županija i ove godine podržava ovu hvalevrijednu manifestaciju. Istaknuo je kako bogat kulturni, gospodarski i sportski program najveće manifestacije nacionalnih manjima Republike Hrvatske pokazuje raznolikost i vrijednost Sisačko-moslavačke županije.

 

 

 

P1070533

 

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić  i glavni pokrovitelj Lipovljanskih susreta izjavio je kako je sretan i ponosan što je danas u Lipovljanima te naglasio kako su najmanje tri razloga zbog kojih je Grad Zagreb pokrovitelj manifestacije:

 

 

„Dok je ovakvih manifestacija bit će, ne samo neovisne, nego demokratske i europske Hrvatske i zato to nikada ne smijemo smetnuti s uma i zaboraviti.“ – dodaje Bandić nakon stiha velikana Matoša: „Dok je srca bit će i Croatie“.

LS17 LETAK-V (2)
LS17 LETAK-U

 


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.