Ostalo

Radionica za roditelje “Pametne kocke”

Osnaživanje i edukacija roditelja

Osnaživanje i edukacija roditelja

U sklopu projekta „Mogućnosti-a ne ograničenja“ kojeg UOSI SMŽ provodi do 31. kolovoza 2017. godine a financira ga Ministarstvo znanosti i obrazovanja kroz Natječaj za projekte Udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2016./2017. u Maloj kući u Petrinji 29. kolovoza održana je edukativna radionica za roditelje „PAMETNE KOCKE“  koju su osmislile i vodile radne terapeutkinje Marta Križanić i Veronika Muža te diplomirana učiteljica Selma Buljubašić.

 

 

Radionica „Pametne kocke“ zamišljena je sa svrhom izrade kocki različitih veličina na koje su roditelji lijepili sadržaje (brojke, slova, geometrijske oblike) koristeći različite teksture i materijale. Kombinirajući sve ove tehnike i oblike roditelji su dobili na kraju originalne i unikatne kocke koje će njihovoj djeci pomoći u usvajanju brojeva, slova i oblika a pri tom radu ujedno će dobiti i senzomotoričke i taktilne podržaje i upoznati različite materijale i usvajati pojam veličine. Posebno koristimo prigodu zahvaliti obitelji Marije Lovreković Karaga iz Hrastovice na izrađenim i doniranim kockama.

 

 

Istovremeno u Maloj kući održana je igraonica za djecu kako bi roditelji neometano mogli sudjelovati na radionici, a okupljanje smo tradicionalno kao i svakog zadnjeg utorka u mjesecu iskoristili za proslavu rođendana i to naših najmlađih članova rođenih u srpnju i kolovozu.

 

 

Svrha radionica je osnaživanje i edukacija roditelja za kvalitetnije roditeljstvo, a samostalna izrada didaktičkih igračaka daje dodatnu vrijednost i roditeljima i djeci  jer upravo su igračke one koje svojim izgledom brzo primame pažnju djeteta, no osim izgleda one su osmišljene da dijete kroz njih razvija svoje motoričke, kognitivne i senzoričke vještine. Često nisu svi u mogućnosti nabaviti ili kupiti igračke koje se nude na tržištu. Uz malo kreativnosti i truda može se puno toga izraditi vlastitim rukama, a uz to uvijek možete djetetu s kojim radite prilagoditi igračku koristeći boje i materijale koje ono voli, prilagoditi veličinu i font slova ovisno o teškoći djeteta, a možete neke elemente izrađivati i zajedno.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version