Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

SMŽ: Predstavljen projekt “Zajedno do obrazovanja”

Pomoćnici u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju

Pomoćnici u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju

Zamjenik župana Roman Rosavec na konferenciji za novinare održanoj u sjedištu Sisačko-moslavačke županije, je zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Darjanom Vlahovom predstavio projekt „Zajedno do obrazovanja“ i sudjelovanje Županije u njemu.

 

Sisačko-moslavačka županija već četvrtu godinu za redom kroz natečaj Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta osigurava pomoćnike u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju.

 

 

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, temeljem Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali“, a županija je osigurala iznos u vrijednosti od 11.416.000,00 kuna, od čega bespovratno 9.800.000,00 kuna.

 

 

Projektom se nastoji osigurati kontinuirana podrška učenicima s teškoćama u redovnom obrazovnom sustavu, a kroz projektne aktivnosti senzibilizirat će se i ostali učenici o pravima i mogućnostima učenika s teškoćama, kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje.

 


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.