SMŽ

SMŽ: Prijem za pobjednike županijskog natjecanja u oranju

Tihomira Fiolića i Filipa Bogdanića

Tihomira Fiolića i Filipa Bogdanića

U Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije priređen je prijem za Antonija Mihalića, predsjednika Županijske udruge za organizaciju i natjecanja orača i pobjednike županijskog natjecanja u oranju, Tihomira Fiolića i Filipa Bogdanića, koji će nastupiti na 15. natjecanju u oranju Republike Hrvatske. Natjecanje će se održati u subotu 2. rujna u Kupinečkom Kraljevcu na području grada Zagreba.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/08/oranje-1.mp3?_=1

 

„Unutar agrotehničkih, mehaničkih mjera obrade tla, oranje prema svom značenju zauzima vodeću poziciju. Drago mi je da su pobjednici upravo mladi ljudi koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom i koji dolaze iz naše Posavine. Hvala vam na svemu što činite i na ovakav način promovirate poljoprivrednu proizvodnju. – kazao je župan.

 

 

Zbog izuzetne važnosti obrade tla plugom već 15. godinu za redom se održava natjecanje orača Republike Hrvatske. Ove godine će vještinu oranja prikazati pobjednici županijskog natjecanja u oranju Sisačko-moslavačke županije, održanog 30. srpnja u Mahovu na poljoprivrednom gospodarstvu predsjednika Županijske udruge za organizaciju i natjecanje orača Antonija Mihalića.

 

Predsjednik Mihalić kazao je nešto više o samoj udruzi koja postoji već 14 godina:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/08/oranje-2.mp3?_=2

 

Ove godine je bila dosta velika suša i bilo je teško izorati dobru brazdu. – kazao je Mihalić o županijskom natjecanju na kojem su Fiolić i Bogdanić pobijedili u svojim disciplinama. Dat ćemo sve od sebe i vjerujem da ćemo na državnom natjecanju polučiti dobre rezultate.

 

 

Jedan od pobjednika županijskog natjecanja je Filip Bogdanić iz Palanjka koji, unatoč ostvarenom najboljem rezultatu u svojoj kategoriji, skromno najavljuje nastup na natjecanju u subotu:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/08/oranje-3.mp3?_=3

 

Tihomir Fiolić iz Desnog Željeznog kazao je što je potrebno kako bi se pobijedilo na natjecanju u oranju:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/08/oranje-4.mp3?_=4

 

 

Po završetku prijema župan je prigodno uručio pobjednicima mali poklon u znak sjećanja na ovaj posjet i još jednom zaželio sreću na predstojećem natjecanju.

 


 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version