Lekenik

U vikendu za nama održana manifestacija “Letovanić, selo pokraj Kupe”

Dvodnevna kulturno – turistička manifestacija

Dvodnevna kulturno – turistička manifestacija

U vikendu za nama održana dvodnevna kulturno –  turistička manifestacija “Letovanić, selo pokraj Kupe” u sklopu proslave Batrolova.

 

Subota je bila rezervirana za tradicionalno ribolovno natjecanje „Kupa 2017“ na drveni štap te natjecanje u starim športovima: skok u dalj s mjesta, skakanje u vrećama, nošenje jajeta u žlici, povlačenje užeta, bacanje potkove i mnogim drugima. Uz rijeku Kupu u nastavku večeri održana je Ribarska noć, gastro ponuda riječni i morskih ribljih specijaliteta te klapska pjesma i tmburaše.

 

Program se nastavio u nedjelju Svetom misom u kapeli Sv. Bartola na Letovanskom vrhu, degustacijom letovanskih vina, tradicionalnim malonogometnim turnirom, Bartolovskom zabavom i glavnim događanjem – utrkom kupskih čamaca.

 

 

Udruga lađara Sisak, čak tri postave, i ove godine uvjerljivo je bila najuspješnija na tradicionalnoj utrci kupskih čamaca na pet i pol kilometara dugoj dionici od Starog Broda do Letovanića.

 

 

I ove godine, uz prijelazni pehar, pobjedničkoj ekipi pripala je i vrijedna nagrada – kupski čamac, zahvaljujući pokroviteljima, Sisačko-moslavačkoj županiji i općini Lekenik.

 

 

Ove je godine u jednom od čamaca bila je, u ime pokrovitelja Sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića, predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić.

 

„Smatramo da je to jedna od najznačajnijih turističkih manifestacija u Sisačko-moslavačkoj županiji“ – kazala je Roksandić te nastavila:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/08/lspk-1.mp3?_=1

 

„Jako smo ponosi na ovu manifestaciju i sve što se u turističkom smislu događa u županiji i uvijek ćemo biti podrška upravo ovakvim projektima“ – naglasila je Roksanić:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/08/lspk-2.mp3?_=2

 

Načelnik općine Lekenik Ivica Perović utrku  je pratio iz „prvih redova“ u čamcu koji je pratio natjecatelje na utrci.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/08/lspk-3.mp3?_=3

 

U ime organizatora, TZ općine Lekenik, Božidar Antolec, na kraju je izrazio  zadovoljstvo utrkom u kojoj je sudjelovalo 11 posada te rekao nešto više o uvjetima s kojima su se posade susrele tijekom utrke:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/08/lspk-4.mp3?_=4

 

Antolec je zahvalio svim ekipama na sudjelovanju, čestitao osvajačima medalja, posadi “Crnac”  koja je prvi put sudjelovala u utrci te posebno istaknuo veterane – branitelje koji su u utrci sudjelovali sa četiri posade:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/08/lspk-5.mp3?_=5

 

Antolec je zahvalivši prvoj ženskoj posadi na sudjelovanju u utrci,   posadi Sisačkih lađarica koje su u ukupnom poretku bile bolje i od nekih muških posada, najavio kako iduće godine planiraju imati i utrku ženskih posada.

 

 

Ovu kulturno-turističku manifestaciju organizirali su Turistička zajednica općine Lekenik, DVD Letovanić, SU Kupa Letovanić, ŠRU Odra Lekenik, KUD Poculica Letovanić i Udruga vinogradara i voćara „Sv. Bartol“ Letovanski vrh.

 

Program se održavao pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije, Turističke zajednice SMŽ, Općine Lekenik i Zajednice športskih udruga i klubova općine Lekenik.

 


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version