KULTURA

“UNUM MOMENTUM” autorice A. Saške Mutić

Izložba kazališne fotografije u Sisku od 21. kolovoza do 16. rujna

Izložba kazališne fotografije u Sisku od 21. kolovoza do 16. rujna

Kamera i teatar idu jedan uz drugog. Fotografija (pokretna i nepokretna slika) i teatar, neodjeljivo su povezani. Fotografije A. Saške Mutić posvećene su fotogeničnosti teatra i zaustavljanju trenutka, koji je po samoj prirodi teatra kao medija, nemoguće reproducirati.

 

Za potrebe izložbe odabrana je selekcija dvadeset crno-bijelih i fotografija u boji, nastalih u periodu 2012. – 2016., iz dvadesetak predstava koje autorica fotografira kao suradnica Festivala Opatija, za kojeg snima cijeli niz kazališnih predstava.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/08/UM-11.mp3?_=1

 

Izložba obuhvaća i fragmente fotonovele „Pričaj mi o Gorkome”, nastale 2013. prema istoimenoj predstavi, odnosno autobiografskim romanima Mani Gotovac, s glumačkim ansamblom koji čine Lela Margitić, Hana Hegedušić i Robert Plemić.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/08/UM-2.mp3?_=2

 

Fotonovela predstavlja konceptualni pristup autoričinog bilježenja teatra gdje fotografije prate kompletan scenarij ad verbum.

 

Autorica dodaje kako, iako je profesionalno anažirana, u svom poslu pronalazi osobno zadovoljstvo. U zadnjih 6 godina koliko Festival Opatija organizira Festival neovisnih kazališta nastalo je preko 30.000 fotografija od kojih, kazala je autorica, nije bilo teško izdvojiti 20 za izložbu.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/08/UM-3.mp3?_=3

 

Otvorenje izložbe „UNUM MOMENTUM“ autorice A. Saške Mutić biti će danas 21. kolovoza u 19:30 sati u Gradskoj galeriji Striegl u Sisku.

 

Izložbu možete pogledati sve do 16. rujna.


 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version