SMŽ

Atraktivno i turistički privlačno

Pola milijuna kuna za razvoj cikloturizma u županiji

Pola milijuna kuna za razvoj cikloturizma u županiji

Kružni tok na raskrižju Državne i Županijske ceste u Brestači, uskoro će krasiti bicikl visok pet metara. Pored bicikla koji će stajati na ulazu prema Novskoj, još su četiri replike starinskih bicikla u cijelosti izrađenih od metalnih cijevi u novljanskoj tvrtki „Metaflex.

 

Bicikli će biti  postavljeni na pet lokacija na području Sisačko moslavačke županije, kao dio turističke ponude iz programa razvoja „cikloturizma“.

 

 

Za razvoj „cikloturizma“ na području Županije ulaže se oko pola milijun kuna. Za projekt Razvojne agencije „Si-Mo-Re“, koji uključuje „operativni  program razvoja cikloturizma, označavanje ruta, postavljanje biciklističke signalizacije i znakova, solarnih bike stupova, izradu biciklističkih karata kao i izradu mobilne aplikacije“,  Ministarstvo turizma RH osiguralo je 350 tisuća kuna.

 

 

Korisnik  „Operativnog plana razvoja cikloturizma u Sisačko-moslavačkoj županiji 2017.-2020. godine” je i Grad Novska, a Ugovor o korištenju je potpisala  Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika.

 

– Grad Novska osim bicikla koji će sigurno brzo postati atrakcija na lokaciji koja je prometna, dobiva i biciklističku rutu. Prolaziti će šumskim putem pokraj auto ceste, pored budućeg Restorana „Jug“  ispod Starog Grabovca, prema Rajiću, Rajčićima,  pokraj plantaža voća, sve do Bijele Stijene, a onda ovisno o izboru, prema Okučanima i Novskoj ili preko Lipika prema Novskoj, rekao je Mario Čelan, direktor „Si-Mo-Re“.


 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version