SMŽ

Najuspješnijim gospodarstvenicima dodijeljene plakete “Zlatna kuna”

4 plakete i 18 priznanja za kontinuirano poslovanje

4 plakete i 18 priznanja za kontinuirano poslovanje

U povodu uručivanja plaketa „Zlatna kuna“ najuspješnijim poduzećima, održana je svečana sjednica Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Sisak.

 

 

 

Stanje gospodarstva u županiji se popravlja iako ne možemo biti zadovoljni, trebalo bi to sve ići puno brže. – kazao je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Sisak Boris Mesarić.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/09/komora-1.mp3?_=1
 
Prostora za razvoj ima jako puno, posebno u industriji. U prerađivačkoj industriji prostora za razvoj ima u dijelu prehrambene industrije, ali i u energetici jer po mišljenju stručnjaka imamo potencijala za male elektrane. Naša županija mora privlačiti investitore, a da bi to mogla moramo pojednostavniti procedure. – kazao je Mesarić ističući kako je Sisačko-moslavačka županija proizvodno i izvozno orijentirana županija.

 

 

Svečanoj sjednici nazočio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. Župan je izrazivši zadovoljstvo što je županija u protekloj godini u gospodarstvu postigla zapažene rezultate naglasio kako je županija među vodećima po trgovinskoj razmjerni izvoza i uvoza.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/09/komora-2.mp3?_=2

 

U zadnjih nekoliko godina slika o županiji se mijenja u pozitivnom smjeru, to se osjeća bez obzira na sve poteškoće. Uskoro ćemo održati skup „Poslovni uzlet Sisačko-moslavačke županije“ gdje ćemo pokušati pomoći našim gospodarstvenicima zajedničkim kreiranjem poticajnih mjere za razvoj gospodarstva kojih za sada u županiji imamo osam. – kazao je župan.

 

Zlatnu plaketu u kategoriji inovativnost za proizvod Recro bike service solarni stup župan Ivo Žinić uručio je direktoru tvrtke Recro Topusko j.d.o.o. Kristianu Kuzmiću.

 

 

Gospodarsko vijeće Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Sisak i ove je godine donijelo odluku da Komora tvrtkama koje obilježavaju dugogodišnje djelovanje dodijeli posebna priznanja za kontinuirano poslovanje, i to prema kriteriju da spomenute tvrtke imaju prosječno više od 5 zaposlenika. Ove godine dobitnici priznanja su tvrtke koje ove godine slave 20 i 25, ali i jubilarnih 45, 65, 70 i 90 godina djelovanja, ukupno ih je 18.
 
Gospodarsko vijeće na svojoj je sjednici održanoj 07. srpnja 2017. godine, donijelo Odluku da se za zasluge u razvitku gospodarstva Sisačko-moslavačke županije tijekom 2016. godine dodjele Zlatne plakete u kategoriji najuspješnijeg malog, srednjeg i velikog trgovačkog društva.

 

 

Direktoru najuspješnijeg malog trgovačkog društva Optiplast d.o.o. Danijelu Drčiću Zlatnu plaketu uručio je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Sisak Boris Mesarić.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/09/komora-3.mp3?_=3
Drčić ističe kako oko 70% svojih proizvoda plasiraju na domaće tržište dok oko 30% proizvoda izvoze i to najviše u Njemačku i Italiju.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/09/komora-4.mp3?_=4

 

 

 

U kategoriji najuspješnijih srednjih trgovačkih društava zlatnu plaketu dobio je Drvni centar Glina – najuspješnije srednje trgovačkog društvo u 2016. godini. Priznanje je direktoru Drvnog centra Glina Elmoru Barakoviću uručio zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/09/komora-5.mp3?_=5

 

 

 

Najuspješnije u kategoriji velikih trgovačkih društava u Sisačko-moslavačkoj županiji je Mlin i pekare d.o.o.. Direktorici Vesni Butorac zlatnu plaketu uručio predstojnik Ureda predsjednika Hrvatske gospodarske komore Ivan Barbarić.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/09/komora-61.mp3?_=6

 

 


 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version