Petrinja

Spomen obilježje poginulom francuskom novinaru Pierreu Blanchetu

U Petrinji u Turkulinovoj ulici kod kućnog broja 12

U Petrinji u Turkulinovoj ulici kod kućnog broja 12

U sklopu manifestacije Dani sjećanja u Petrinji je otkriveno spomen obilježje poginulom francuskom novinaru Piereeau Blanchetu. Specijalni izvjestitelj francuskih medija, zajedno sa švicarskim novinarom Patrickom Gigantiom, osobnim je vozilom u samom središtu Petrinje 19. rujna 1991. godine naišao na protutenkovsku minu prilikom čega je poginuo, a Giganti je teško ozlijeđen.

 


 

Darinko Dumbović gradonačelnik Petrinje odlučio je, na inicijativu Hrvatskog novinarskog društva, u spomen na poginulog novinara postaviti spomen obilježje u neposrednoj blizini mjesta njegova stradanja.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/09/FN-1.mp3?_=1

 

 

 

Spomen obilježje otkrio je predstavnik Veleposlanstva Republike Francuske Claude Girard, prvi tajnik pri veleposlanstvu prigodno zahvalivši gradu Petrinji na ovoj plemenitoj gesti odavanja počasti stradalom francuskom novinaru.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/09/FN-2.mp3?_=2

 

 

Otkrivanju spomen obilježja prisustvovao je i Saša Leković, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva istaknuvši kako je glavni zadatak novinara prenositi informacije i istinu te da je rat posebno teška situacija jer su svjesni da radeći svoj posao mogu izgubiti život.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/09/FN-3.mp3?_=3

 

Spomen obilježje nalazi se uz cestu u Turkulinovoj ulici kod kućnog broja 12.

 

 


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version