Popovača

Voloderske jeseni, dani veseli!

Jubilarna 50. Voloderska jesen

Jubilarna 50. Voloderska jesen

Voloderska jesen, jedna od najvećih i najstarijih hrvatskih kulturno – gospodarskih manifestacija posvećenih berbenim običajima, koja je ujedno jedan od najvećih sajmova vina i mošta, otvorena je uz prigodni program na središnjoj bini u Voloderu.

 

 

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković ističe kako je Voloderska jesen, jedna od najvažnijih turističkih manifestacija kako za Popovaču tako i Sisačko-moslavačku županiju jer su „vino i vinograd statusni simbol ne samo Popovače već i Moslavine”.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/09/jesen-1.mp3?_=1

 

 

 

 

Najznačajnija berbena svečanost Sisačko-moslavačke županije i ove se godine odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i uz pokroviteljstvo župana Ive Žinića, koji je, kao osobni izaslanik predsjednice svečano otvorio ovogodišnju manifestaciju.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/09/jesen-2.mp3?_=2

 

U 50 godina utkano je puno toga. Utkan je trud, muka i rad naših vrijednih vinogradara i vinara koji su došli do toga da moslavački kraj, da Moslavina i županija imaju vrhunska vina. Ova manifestacija prigoda je za promociju autohtonog moslavačkog vina Škrlet. – istaknuo je župan zaželjevši da Voloderska jesen opstane i narednih 50 godina te da iz županijske “preraste” u državnu manifestaciju.

 

 

 

Na otvorenju manifestacije župan Ivo Žinić okrunio je ovogodišnju vinsku kraljicu, 21-godišnju Elizabetu Roc iz Potoka koja će na raznim manifestacijama promovirati Sisačko-moslavačku županiju.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/09/jesen-3.mp3?_=3
 

 

 

 
 
Svečanom otvorenju jubilarnih jeseni nazočio je i izaslanik predsjednika Vlade, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/09/jesen-4.mp3?_=4

 

 

 

 

Kao izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora svečanosti je nazočila saborska zastupnica Željka Josić:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/09/jesen-5.mp3?_=5

 

 

 

 

Promociji Voloderske jeseni pridonijela je zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir koja je organizirala njeno predstavljanje i u Bruxellesu, nakon čega je Voloderska jesen, uz Kestenijadu u Hrvatskoj Kostajnici, uvrštena na mapu „Okusi Europe”.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/09/jesen-6.mp3?_=6

 

 

 

Na Voloderskoj jeseni osim u izložbi vina i popratnim turističko- gospodarskim aktivnostima posjetitelji mogu uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi te koncertima poznatih estradnih glazbenika.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version