Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Petrinja dobila vježbalište na otvorenom

“Zahvaljujem tvrtki Coca-Cola što nam je poklonila aktivnu zonu”

"Zahvaljujem tvrtki Coca-Cola što nam je poklonila aktivnu zonu"

U okviru Coca-Colina društveno-odgovornoga projekta Pokret za radost danas je u Ulici Matije Mesića bb uz nasip otvoreno vježbalište na otvorenome.

Građani Petrinje za njega su se sami izborili glasovanjem  na projektnoj mrežnoj stranici te je zahvaljujući njima petrinjsko vježbalište osma od ukupno jedanaest aktivnih zona koje je Coca-Cola uredila ove godine, s ciljem da se mjesno stanovništvo potakne na tjelesnu aktivnost.

 

coca cola

 

„U Coca-Coli nam je iznimno drago što danas otvaramo aktivnu zonu u Petrinji. Uređenjem aktivnih zona želimo rekreaciju učiniti dostupnu svima i doprinijeti obogaćivanju društveno korisnih sadržaja u gradovima diljem Hrvatske kako bismo unaprijedili kvalitetu života u lokalnim zajednicama. Drago nam je da su to prepoznali i građani Petrinje kojima čestitam na trudu pri glasovanju. Svim građanima, kao i mjesnim vlastima ujedno zahvaljujem na iskazanome zanimanju za vježbanje i zdraviji život te potpori u otvaranju vježbališta. Sprave su prilagođene svim dobnim skupinama, stoga vjerujem da će ih redovito koristiti velik broj građana“, izjavio je na otvorenju vježbališta mlađi voditelj prodaje Coca-Cole HBC Hrvatska Marko Peštaj.

Aktivne zone obuhvaćaju ukupno šest sprava za vježbanje različitih namjena kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela, a moći će ih upotrebljavati svi zainteresirani za aktivan život – od umirovljenika do profesionalnih sportaša – bez obzira na dob i tjelesne mogućnosti. Nakon otvorenja aktivne se zone predaju u trajno vlasništvo lokalnim zajednicama.

„Naši su sugrađani sudjelovanjem u ovome projektu pokazali da sami žele pridonijeti kvaliteti života u našoj zajednici te im na tome zahvaljujem. Također zahvaljujem tvrtki Coca-Cola što nam je poklonila aktivnu zonu te na taj način upotpunila rekreacijske sadržaje u našemu gradu u kojemu svima želimo dati jednaku mogućnost za vježbanje i rekreaciju“, rekao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović prilikom svečanog rezanja vrpce kojim je otvorio aktivnu zonu.

 

coca cola

 

Coca-Cola je projekt uređenja aktivnih zona pokrenula prošle godine u okviru višegodišnjega projekta Pokret za radost kad je uređeno prvih deset vježbališta na otvorenome. Osim u Petrinji aktivne su zone ove godine uređene u Labinu, Zagrebu, Vinkovcima, Vrlici, Daruvaru, Bjelovaru i Sisku, a do kraja 2017. pridružit će im se Donja Stubica, Supetar i Stari Grad. Digitalna platforma putem koje se odlučivalo o odabiru gradova ove je godine zabilježila gotovo 500 000 glasova iz cijele Hrvatske. Takav je izvrstan odaziv ujedno bio potaknut pozitivnim povratnim informacijama zadovoljnih korisnika vježbališta na otvorenome koja su lani otvorena u Drnišu, Slunju, Hrvatskoj Kostajnici, Pleternici, Vrgorcu, Cresu, Imotskome, Visu, Komiži i Kninu.

Projekt aktivnih zona podržavaju njegovi ambasadori nekadašnji rukometni reprezentativac Mirza Džomba i televizijska voditeljica Antonija Blaće. Partneri su projekta Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu su dali i Ministarstvo zdravstva, Središnji državni ured za šport te Udruga gradova u Republici Hrvatskoj.

Više podataka o Pokretu za radost 2017. i aktivnim zonama možete saznati na mrežnoj stranici www.pokretzaradost.hr/.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.