Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Sufinanciranje skelskih prijelaza

Županije potpisala Ugovore s Općinama Martinska Ves i Sunja

Županije potpisala Ugovore s Općinama Martinska Ves i Sunja

Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje javnog riječnog prometa u Sisačko-moslavačkoj županiji za 2017. godinu potpisali su sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, načelnik Općine Martinska Ves Stjepan Ivoš i predsjednik Općinskog vijeća Općine Sunja Dalibor Medved na skeli u mjestu Desni Dubrovčak.

 

P1130367

Sisačko-moslavačka županija je i ove godine raspisala javni poziv za tu namjenu, kazao je župan Ivo Žinić ističući kako je, kao i prošlih godina, Ugovor potpisan na jednom o četiri skelska prijelaza koji je nalaze na području županije i to po dva u svakoj općini potpisnici ugovora:

 

 

P1130351

 

Skela na kojoj je Ugovor potpisan, uz to što povezuje lijevu i desnu obalu Save, povezuje i Sisačko-moslavačku i Zagrebačku županiju. Na području Martinske Vesi postoji još jedan skelski prijelaz i to Tišina Kaptolska-Tišina Edredska, dok se na području Općine Sunja nalaze skelsko mjesto prijelaza Selište Sunjsko-Kratečko i Gradusa Posavska-Lukavec.

 

 

Vrijednost potpisanih ugovora je 100.000 kuna kojima će se omogućiti funkcioniranje ovih skelskih mjesta prijelaza, kazao je župan naglasivši kako će budućnost donijeti i neka bolja riješenja,ako se u sufinaciranje uključe i resorna ministarstva.

P1130391
Načelnik Općine Martinska Ves Stjepan Ivoš kazao je od kojeg je značaja ovakav oblik financijske pomoći županija:

 

 

Predsjednik Općinskog Vijeća Općine Sunja Dalibor Medved istaknuo je kako Općina treći put dobiva ovakvu financijsku pomoć:

 

 

Sredstva će nam puno pomoći – kazao je Medved zahvaljujući još jednom županiji što je prepoznala potrebu obje Općine za sufinanciranjem.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.