Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

U Ivanić-Gradu najavljena 13. Bučijada

Kum Bučijade najtrofejniji hrvatski skijaš Ivica Kostelić

Kum Bučijade najtrofejniji hrvatski skijaš Ivica Kostelić

U srijedu, 5. listopada 2017., u restoranu Garfield Izletišta Petek u organizaciji Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada održana je konferencija za medije povodom nadolazeće Bučijade, turističko gospodarske i gastronomske manifestacije koja se 13. godinu zaredom održava upravo u Ivanić-Gradu.

Na konferenciji je direktorica Turističke zajednice Ivanić-Grada Ankica Bešter predstavila raznovrstan i bogat program ovogodišnje Bučijade i lokacije na kojima će se održavati. Također je predstavila kuma ovogodišnje Bučijade, najtrofejnijeg hrvatskog skijaša Ivicu Kostelića.

 

Ivica Kostelić kum 13. Bučijade_foto Zdenko Vanjek

 

„Zadovoljstvo mi je što ove godine mogu biti dijelom ovog događanja, na koje do sad nisam mogao ići zbog svojih obaveza. No moja obitelj, pogotovo mama koja je rodom iz Ivanić-Grada, redovito posjećuje Bučijadu“ rekao je Ivica Kostelić prilikom obraćanja novinarima i pozvao sve da 14. i 15. listopada dođu u Ivanić-Grad na Bučijadu.

Zamjenik gradonačelnika Grada Ivanić-Grada, Tomislav Cuvaj, rekao je kako se kao i svake godine događaj odvija  u centru grada, oko trga Vladimira Nazora, Moslavačke ulice i tržnice Maznica dok je ove godine nova lokacija Sportski park Zelenjak koji je ljetos uređen i na kojem će biti raznih igraonica i sadržaja za djecu,  te se nada da će nas  sljedeći vikend poslužiti lijepo vrijeme za potpuni  ugođaj jeseni i brojnih sadržaja za cijelu obitelj  koji nam donosi Bučijada.

 

Foto Zoran Ožetski (1)

 

Ispred Zagrebačke županije, koja je pokrovitelj Bučijade, prisutnima se obratila pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Gordana Županac koja je predstavila sedmu međužupanijsku izložbu bučinog ulja koja će se ove godine održati na Bučijadi,  izborom najboljeg bučinog ulja.

„U prvoj polovici godine uzeti su uzorci koji su dani na analizu te su dobiveni rezultati koji će biti predstavljeni u subotu, 14. listopada, na sedmoj međužupanijskoj izložbi ulja“.  Spomenula je da županija podržava i potiče ovakve manifestacije koje jačaju gospodarski, ali i turistički potencijal županije.

 

Foto Zoran Ozetski_hrana (8)

 

Ispred zadruge „Crna kap“ koja okuplja osam proizvođača bučinog ulja vrhunske kvalitete iz različitih krajeva Hrvatske i Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske, medijima se obratila Marica Svetličić koja je istaknula  do sada postignute rezultate udruge i novoosnovane zadruge vezano za promociju, stručne analize i prodaju bučinog ulja na domaćem i inozemnom tržištu.

 

Foto Zoran Ozetski_hrana (5)

 

Nakon press konferencije predstavljeni su sadržaji i jelovnici od buča Izletišta Petek koji se nude tijekom  mjeseca listopada i za vrijeme trajanja Bučijade.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.