Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

45 učenika Tehničke škole Sisak stručnu će praksu odraditi u Italiji

U sklopu projekta „Stručnom praksom u EU do kompetencija za tržište rada“

U sklopu projekta „Stručnom praksom u EU do kompetencija za tržište rada“

U Tehničkoj školi Sisak predstavljen je projekt „Stručnom praksom u EU do kompetencija za tržište rada“ programa ERASMUS+ kojim će 45 učenika škole otputovati i praksu odraditi u talijanskom gradu Bolonji.

 

P1130866
 
Tehnička škola Sisak i ove godine je dobila sredstva iz programa ERASMUS+ za stručnu praksu učenika u nekoj od članica Europske unije. Od pojavljivanja ovog programa škola skoro svake godine ima barem jedan ovakav projekt. – sa zadovoljstvom je istaknuo ravnatelj Tehničke škole Sisak Davor Malović kazavši nešto više o ovogodišnjem putovanju.

 

 

Prva grupa u kojoj je 20 učenika putuje već u nedjelju 5. studenog i u Italiji će boraviti do 25. studenog dok će druga grupa od 25 učenika stručnu praksu obavljati u razdoblju od 26. studenog do 16. prosinca.
 
Svega ovoga vjerojatno ne bi bilo da nemamo značajnu podršku Sisačko-moslavačke županije koja nam pomaže u sufinanciranju i organizaciji projekata. – zaključio je Malović.
 
Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec naglasio je kako županija nastavlja s ulaganjem u obrazovanje te istaknuo kako je ovom projektu odobrena potpora županije u iznosu od 166.491,82 kune.

 


 
Uz to što će u potpuno novom radnom okruženju steći nova znanja i vještine temeljena na iskustvu praktičnog rada u poduzećima, učenici će proširiti i svoje jezične i komunikacijske vještine, ali i upoznati kulturu druge zemlje.

 


 
 
P1130876
 
Jedna od učenica koji će otputovati u Italiju je i Anamarija Butić:

 


 
Praksa će trajati 3 tjedna, a nju će obavljati učenici 3. i 4. razreda zanimanja strojarski računalni tehničar, tehničar za elektične strojeve s primijenjenim računalstvom, tehničar za elektroniku, tehničar za računalstvo i ekološki tehničar.
 
Predstavljanju su nazočili i pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Darijan Vlahov te voditelj učenika Stevče Arsoski.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.