Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Biciklistički maraton za Vukovar

U znak sjećanja na žrtve Vukovara

U znak sjećanja na žrtve Vukovara

U znak sjećanja na žrtve Vukovara, Dobrovoljno biciklističko društvo Potepuh iz Zagreba i ove godine, šesti put zaredom, organizira Biciklistički maraton za Vukovar.

Šezdesetak rekreativnih biciklistica i biciklista iz cijele Hrvatske, te jedan gost iz Bosne i Hercegovine, u tri dana prijeći će put od Zagreba do Vukovara, obilježavajući tako obljetnicu sloma obrane Grada heroja, te odajući počast hrvatskim braniteljima i civilima ubijenima tijekom opsade i razdoblja okupacije.

Na svoj put krenuli su u srijedu, 15. studenog  s glavnog zagrebačkog trga, u popodnevnim satima su stigli u Kutinu, gdje su i proveli noć, a u četvrtak, 16. studenog  svoj su put nastavili do Orubice, živopisnog sela na obali rijeke Save.

Iz Kutine, na put prema Vukovaru ispratio ih je  kutinski gradonačelnik Zlatko Babić sa svojim suradnicima

 

 

Renato Kozole, predsjednik Dobrovoljnog biciklističkog društva Potepuh iz Zagreba podsjeća kako se sve veći broj biciklista pridružuje ovom putu sjećanja

 

 

Na  samu obljetnicu, 18. studenog  sudionici će se podijeliti u dvije skupine – oni koji do sada nisu bili u Vukovaru na biciklima će posjetiti Memorijalno groblje i Ovčaru, a preostali će se kod Bolnice priključiti Koloni sjećanja. Istoga dana u popodnevnim satima sudionici se vraćaju vlakom prema Zagrebu.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.