Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

FA “Ivan Goran Kovačić” – istinski sisački brand

Svečani koncert i promocija monografije 25.11. u 19:30 u SD “Brezovica” u Sisku

Svečani koncert i promocija monografije 25.11. u 19:30 u SD "Brezovica" u Sisku

Svečani koncert i promociju monografije povodom 65 godina djelovanja najavili su, u ponedjeljak, 20. studenog , članovi FA Ivan Goran Kovačić Sisak na tiskovnoj konferenciji podsjetivši, pri tom, na 65 godina kontinuiranog, prepoznatog i puno puta nagrađivanog rada ovoga ansambla.

Autor monografije je mr. Vlatko Čakširan istaknuo je ovaj ansambl kao istinski sisački brend.

 

 

Ansambl se razvijao u tri faze,  prvoj od od 1952. do 1965. godine, a nakon trogodišnje stanke u radu,  ponovo se okupljaju 1968. godine

 

 

P1140348

 

Tijekom prvih godina Domovinskog rata društvo nije radilo, ali od 1993. do danas kontinuirano radi kao Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić.

 

 

Predsjednik ansambla Željko Malić zahvalio se uredniku i nakladniku monografije kao i svima onima koji rade na pripremi koncerta , a posebno onima koji su ovaj projekt pratili financijski

 

 

Glavni sponzor je INA d.d., a pokrovitelji su Grad Sisak i Sisačko-moslavačka županija.

U posljednje tri godine ansambl je pripremio tri nove koreografije, kompletirao svoj fundus narodnih  nošnji, nošnjama Baranje i Bilogore. Koreograf Nenad Malić postavio je novu koreografiju Posavine, a sve tri bit će izvedene na slavljeničkom koncertu.

Koreografiju Bilogore izvest će dječja sekcija, naglasila je glasnogovornica ansambla, Nevenka Pastorčić

 

 

Dvjestotinjak članova okupljeno je u šest sekcija ovoga ansambla. Sve one imaju stručne voditelje, a rezultat kvalitetnog rada su brojne nagrade i priznanja.

 

P1140344

 

Svečani koncert i promocija monografije povodom obilježavanja 65 godina djelovanja Folklornog ansambla Ivan Goran Kovačić održat će se u subotu, 25. studenog s početkom u 19 i 30 u SD „Brezovica“ u Sisku.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.