Ostalo

Izložba „70 godina košarke u Sisku 1947. – 2017.“

U Gradskom muzeju Sisak do 15. siječnja 2018. godine

U Gradskom muzeju Sisak do 15. siječnja 2018. godine

Gradski muzej Sisak već niz godina nastoji prezentirati bogatu povijest sporta u gradu Sisku pa je organizirala izložbe posvećene hokeju, biciklizmu i nogometu.
 
„Sisak je grad bogate sportske povijesti i kulture, a izložba o košarci četvrta je u nizu tematskih izložbi koja nastoji ukazati na fenomen sporta kao dio urbanog identiteta Siska i jedan od elemenata njegove bogate povijesti.“ – kazao je ravnatelj Gradskog muzeja Sisak Vlatko Čakširan koji je ujedno i autor izložbe.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/11/košarka-1.mp3?_=1

 
 

 

Prva košarkaška utakmica u gradu Sisku održana je 1947. godine i od tada pa do danas košarka je aktivno prisutna u sklopu sportskih aktivnosti na gradskoj razini.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/11/košarka-2.mp3?_=2
 
„Kroz Košarkaški klub Sisak prošao je veliki broj igračica i igrača koji su na svim razinama natjecanja kvalitetno prezentirali grad Sisak. Aktivnosti koje su se odvijale u KK Sisak dio su pozitivne sportske priče grada i zaslužuju biti prezentirane na jednoj izložbi.“ – kazao je Čakširan dodavši što će sve posjetitelji imati priliku vidjeti na izložbi.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/11/košarka-3.mp3?_=3
 
 

 

„Nažalost sportska oprema je potrošna roba, ali smo prema dostupnim fotografijama napravili replike prva dva dresa koje je Sisak imao 1966., 1967. i 1968. godine što će posjetiteljima, vjerujem, biti iznimno zanimljivo.“ – kazao je Čakširan istaknuvši kako će u sklopu izložbe bit promovirana i monografija o povijesti košarke u gradu Sisku kojoj je također on autor.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/11/košarka-4.mp3?_=4
 
„U Sisku je djelovao još nekoliko klubova osim KK Sisak, a to su: KK „Vrbina“ iz 70-ih godina, KK „Savija“ iz recentnog razdoblja, Škola Košarke „Vučići“, KK „Veterani“, ali i KK „Zrin Petrinja“ koji je za vrijeme Domovinskog rata bio klub u progonstvu i koji je u Sisku djelovao do povratka u Petrinju 1995. godine.“ – kazao je Čakširan.
 
U Gradskom muzeju Sisak s početkom u 19 sati održat će se otvorenje izložbe koja ostaje otvorena sve do 15. siječnja 2018. godine.
 


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version