Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Knjižnica Popovača ugostila Tomislava Perka

Poznati zagrebački putopisac i svjetski putnik predstavio novu knjigu “1000 dana ljeta”

Poznati zagrebački putopisac i svjetski putnik predstavio novu knjigu "1000 dana ljeta"

Poznati zagrebački putopisac i svjetski putnik Tomislav Perko u četvrtak je održao zanimljivo predavanje u Knjižnici i čitaonici Popovača te predstavio svoju novu knjigu ‘1000 dana ljeta’.

Brojnim posjetiteljima Perko je na iznimno interesantan način prenio dio svojih iskustava sa sedmogodišnjeg putovanja svijetom na kojem je autostopom i drugim alternativnim načinima proputovao Europu, Aziju, Australiju, Afriku i Južnu Ameriku. Ovaj avanturist koji je svoju strast za putovanjima uspio pretvoriti u uspješnu karijeru, ukupno je odstopirao preko 50.000 kilometara kroz četrdesetak država, i sve to s budžetom od 50-60 kuna dnevno.

 

perko1

 

Kako je otkrio popovačkoj publici, nakon želje za promjenom dotadašnjeg načina života, glavnu inspiraciju za odlazak na svoja prva putovanja dobio je otkrivši tzv. couchsurfing, internetsku društvenu mrežu koja spaja putnike i lokalce tako da im nude besplatan smještaj.

Nakon Hrvatske i Balkana, uslijedila su višemjesečna putovanja po Europi, a potom i šire. Njegovo najveće putovanje oko svijeta, trajalo je tisuću dana, počelo je krajem 2011. godine i trajalo do sredine 2014. godine.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.