KULTURA

Koncert “65 godina s Vama”

FA Ivan Goran Kovačić Sisak

FA Ivan Goran Kovačić Sisak

Goranovci su istinski sisački brand rekla je, na svečanom koncertu u povodu 65 godina rada FA “Ivan Goran Kovačić” Sisak, predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/11/IVANKA.mp3?_=1

 

 

U prigodi ove obljetnice izdana je i Monografija ansambla 1952-2017.  Autor mr. Vlatko Čakširan o tri faze razvoja ansambla.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/11/VLATKO.mp3?_=2

 

65 godina i za čovjeka je puno, a za jedan ansambl posebno. Kroz ovaj ansambl prošlo je oko 1400 članova prenoseći folklor Posavine, Pokuplja i cijele Hrvatske, rekla je neposredno prije svečanog koncerta glasnogovornica ansambla Nevenka Pastorčić:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/11/nena.mp3?_=3

 

A ansambl je  u subotu, 25. studenog  u svom gradu, gradu Sisku  održao koncert za pamćenje pred prepunom ŠD Brezovica.

 

 

Više od dva sata izmjenjivale su se koreografije. U programu koncerta sudjelovale su sve sekcije, a pridružili su se i veterani, koji su prije više od četrdeset  godina prve plesne korake naučili upravo u ovom reprezentativnom sisačkom folklornom ansamblu.

 

 

Organizator se zahvalio generalnom sponzoru INI d.d., Gradu Sisku, Sisačko-moslavačkoj županiji, Hrvatskom saboru kulture, kao i brojnim donatorima, tvrtkama, ustanovama, pojedincima i medijskim pokroviteljima, među kojima je bio i Radio Quirinus i Quirinus Portal. Za uspomenu i Monografija.

 

 


 


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version