Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Lovci Karlovačke županije proslavili blagdan sv. Huberta

U Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu

U Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu

Članovi lovačkih društava Karlovačke županije okupili su se 3. studenoga 2017. godine u Nacionalnom svetištu svetog Josipa i sudjelovali na misnom slavlju slaveći tako svog nebeskog zaštinika svetog Huberta.

Svetu misu, koja je bila prikazana za sve poginule i preminule lovce koji su branili Hrvatsku u domovinskom ratu, predvodio je vlč. Mario Škof-Žugec, župnik Župe svetog Ilije proroka iz Lipnika, u koncelebraciji s mons. Antunom Senteom, ml., rektorom Svetiša, a pjesmom ju je obogatio zbor hrvatskih branitelja Karlovačke županije „Petar Svačić“.

 

171103-Sveti Hubert (6)

 

Na samom početku vlč. Žugec pozvao uputio je prisutnim lovcima poruku da su poput sv. Huberta i oni pozvani na obraćenje i svet život. U prigodnoj homiliji mons. Antun Sente naglasio je kako su svi zakoni koje je Bog dao čovjeku postavljeni da bi čovjek lakše spoznao Boga i bio mu bliži, pa tako i zakoni prirode.

 

171103-Sveti Hubert (18)

 

Istaknuo je važnost lovaca u očuvanju prirodnog bogatstva i zaštiti prirode, te ih pozvao da ostanu vjerni svome poslanju i očuvaju prirodu u njezinom izvornom stanju. Također je potaknuo lovce da se u svim životnim poteškoćama obrate Bogu, da nasljeduju primjer svetog Huberta i svetog Josipa, te naglasio važnost da u sebi, u svojoj duši i savjesti, osjećaju i nose mir.

 

171103-Sveti Hubert (30)

 

Nakon završnog blagoslova lovci su, noseći prepoznatljiva lovačka obilježja, častili svetog Josipa obilaskom oko kipa u Svetištu, te nastavili druženje u pastoralnom centru.


 

Autor: Matija Barberić


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.