Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Luka Stefano Ciprić prvak Balkana

“Ovo je bilo i više od očekivanog, veoma uspješan vikend”

"Ovo je bilo i više od očekivanog, veoma uspješan vikend"

Od četvrtka 09.11.2017. pa sve do nedjelje 12.11.2017. održano je Otvoreno Balkansko prvenstvo u Novom Sadu. Na prvenstvu je sudjelovalo 500 reprezentativaca iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Bugarske, Rumunjske, Makedonije, Crne Gore i Srbije. Boje naše domovine predstavljali su Tia Škrljac, Nikolina Golomboš, Lucija Bunjevac, Roko Dumbović i Luka Stefano Ciprić.

Tia Škrljac u kategoriji od dvadesetak natjecateljica dolazi do polufinala gdje ju je porazila protivnica iz BiH, ali je Tia u repasažnim borbama izborila 3. mjesto na Balkanskom prvenstvu.

U 4. skupini ženskih borbašica +49 kg natjecale su se Nikolina Golomboš i Lucija Bunjevac. Bunjevac je pobjedivši reprezentativku BiH izborila četvrtfinale gdje ju je dočekala Nikolina Golomboš koja ju je porazila, ali Golomboš ulazi u finale i ostvaruje Bunjevac meč u repazažu. Goloboš je u finalu poražena od kolegice iz Hrvatske te je postala vice prvakinja Balkana. Bunjevac nije uspjela zauzeti 3. mjesto ,te je ovog puta ostala na 5. Mjestu što je također velik rezultat na ovom natjecanju. Biti u prvih pet među najboljima na Balkanu je veliki uspjeh.

 

23551132_1074905782646893_2975745388657921961_o

 

Roko Dumbović probio se do polufinala gdje je izgubio od protivnika iz BiH, ali Dumbović je repasažnim borbama pokazao da zaslužuje medalju i svoje mjesto među tri najbolja na Balkanu. Dumbović je za Hrvatsku uzeo broncu!

Kao šećer na kraju dolazi naš šampion Luka Stefano Ciprić koji je broj 1. u skupini muških borbaša +50 kilograma. Ciprić je izvrsnim borbama pobjeđivao reprezentativce Bugarske i BiH te je konačnom finalnom borbom tron uzeo domaćem reprezentativcu.

Ovo je bilo i više od očekivanog, veoma uspješan vikend. Tigrići su se iz Novog Sada vratili puni dojmova i novih iskustava, ali naravno otišli su iz Novoga Sada ostavivši traga i upisavši se u povijest hrvatskog karatea.

Čestitke našim Tigrovima i njihovim trenerima!


Izvješće pripremio: Milan Vlašić


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.