Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

“Naučimo ih reći NE ovisnostima”

U OŠ 22. lipnja u Sisku održano predavanje „Ovisnost i mladi“

U OŠ 22. lipnja u Sisku održano predavanje „Ovisnost i mladi“

„Naučimo ih reći NE ovisnostima“ naziv je projekta u sklopu kojeg su u mjesecu borbe protiv ovisnosti partneri projekta posjetili jednu osnovnu školu u Sisku.

 

P1140471

„Deseta je ovo godina provedbe projekta kojeg financira Sisačko-moslavačka županija sredstvima iz projekata za prevenciju ovisnosti.“– rekla je voditeljica projekta Mirna Bjelić:

 

 

P1140475 P1140478

 

U sklopu projekta učenicima osmih razreda OŠ 22. lipnja u Sisku održano je predavanje na temu „Ovisnost i mladi“:

 

„Mladi, nažalost, sve ranije počinju s ovisnostima. Brojke govore da već s 13 ili 14 godina počinju konzumirati alkohol i redovno kupovati duhanske proizvode. Oni naravno još nisu stvorili ovisnost no zabrinjava to što je kod njih prisutno vikend opijanje. Ovakav problem iziskuje uključivanje cijelog društva i strože uvjete prodaje duhanskih proizvoda i alkoholnih pića mladima. To je regulirano zakonom no ipak se u većini slučajeva pri kupnji takvih proizvoda od mladih ne traži osobna iskaznica.“ – zaključila je Bjelić.

Učenike su s problemom ovisnosti, uz Bjelić, upoznale i terapeutkinja u Klubu liječenih alkoholičara „Kutina“ i predsjednica Zajednice klubova liječenih alkoholičara SMŽ Marijana Petrić i terapeutkinja u Klubu liječenih alkoholičara „Kupa“ Irena Barišić Milunić.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.