Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Posljednja prezentacija projekta “Moja priča o glazbi”

“Misterij glazbe” od 19 sati u Državnom arhivu u Sisku

"Misterij glazbe" od 19 sati u Državnom arhivu u Sisku

Prezentacija „Misterij glazbe“, posljednja u nizu prezentacija projekta “Moja priča o glazbi” koji je nastao suradnjom Državnog arhiva u Sisku i profesorice Tatjane Rožanković, održat će se s početom u 19 sati u Državnom arhivu u Sisku.

 


Radi se o predstavljanju dijela osobne zbirke profesorice Rožanković koja sadrži oko 4000 koncertnih listića i programskih knjižica te nešto plakata i fotografija i koja sadrži mnoštvo podataka o glazbenim događanjima, ali i o autorima, skladbama, glazbenim umjetnicima i ansamblima, kako u nas, tako i u svijetu.

 

 

„Zbirka je nastala sasvim slučajno jer ja jako volim glazbu. Profesorica sam glazbe, muzikolog, cijeli život sam provela u Glazbenoj školi, ali pored toga moj interes je prije svega glazba kako bi dobila širinu pogleda u glazbu i konačno shvatila i sama sebi objasnila što ona zaista je. Zbirka je tako godinama sve više rasla. 80 posto su koncerti na kojima sam bila dok  se preostalih 20 posto odnosi na moderniji prisutup glazbi odnosno Internet.“ – kazala je Rožanković.

 

 

Program je namijenjen svima koji žele proširiti saznanja o glazbi i steći svoja prva iskustva slušanja glazbe ili te spoznaje proširiti.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.