Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Projekt aglomeracije vrijedan 100 milijuna kuna

Novska uskoro veliko gradilište

Novska uskoro veliko gradilište

Projekt aglomeracije Novske, sustava vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, ulazi u završnu fazu. Istaknuto je to na radnom sastanku u Novskoj s predstavnicima Grada Novske, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva regionalnog razvoja i EU Fondova te Hrvatskih voda i izvođača projekta.

 

AGLOMERACIJA_2

 

– Riječ je o kapitalnom infrastrukturnom  projektu, o izvedbi 42 kilometra kanalizacijske mreže od Novske od Rajića, kroz naselje Bročice, rekonstrukciji kanalizacijske mreže unutar Novske kao i izgradnja pročistača otpadnih voda, rekao je Mario Filipović, direktor gradskog komunalnog poduzeća „Vodovod“ Novska.

 

 

Pored ubrzane pripreme cijelog projekta, užurbano se potpisuju i Ugovori s vlasnicima zemljišnih parcela preko kojih će proći podzemna infrastruktura odvodnje i vodoopskrbe.

 

 

– Ovim putem molim sve vlasnike čestica preko čijeg zemljišta treba proći instalacije cjevovoda, da se jave u poduzeće „Vodovod“ kako bi se pravno uredili odnosi i dopuštenja oko izvođenja radova, zamolio je novljanski gradonačelnik Marin Piletić.

 

AGLOMERACIJA_4

 

Za svog boravka u našoj županiji početkom tjedna i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković najavio je početak radova na ovom velikom projektu

 

 

Nakon finalizacije Projekta, potpisivanja svih ugovora, slijedi pozivni natječaj za izvođače radova, gradnja bi krenula slijedeće i trajala do 2020. godine. Nakon završetka kanalizacijskog sustava  mještani istočnih naselja Grada Novske, moći će odahnuti. Ovaj projekt jedan je od najvećih zahvata na komunalnoj infrastrukturi nakon završetka obnove ratom razrušenih naselja.


 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.