VIJESTI

Sa sajma Infogamer 2017.

SIMORA predstavila centar za razvoj industrije računalnih igara

SIMORA predstavila centar za razvoj industrije računalnih igara

Zamjenik župana Roman Rosavec je u nedjelju, 26. studenoga 2017. godine, u paviljonu 9 Zagrebačkog velesajma posjetio sajam Infogamer 2017. Reboot Infogamer 2017 jedan je od najvećih sajmova industrije računalnih igara u Europi. Na sajmu se predstavljaju razvijatelji računalnih igara i prodavači opreme.

Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije na sajmu je predstavila centar za razvoj industrije računalnih igara, Poduzetnički inkubator „PISMO“ koji će nuditi najmodernije tehnologije za izradu softvera, audio i vizualnih sadržaja, besplatno mentorstvo, umrežavanje te potpore za pokretanje vlastitog posla.

Inkubator je dio projekta „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora PISMO-Novska“ vrijednosti 24.973.058,02 kuna u sklopu natječaja „Razvoj poslovne infrastrukture“. Za navedeni projekt potpisan je s potpredsjednicom Vlade i ministricom gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta Martinom Dalić ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Na sajmu je posebno predstavljena i inicijativa koju su zajednički pokrenule Sisačko-moslavačka županija na čelu sa županom Ivom Žinićem i SI-MO-RA d.o.o. kojom će se omogućiti:uvođenje besplatnih tečajeva engleskog jezika u vrtićima, radionice izrade video igara u osnovnim i srednjim školama Sisačko-moslavačke županije, pokretanje startupova kroz poduzetnički inkubator „PISMO“, uvođenje novog četverogodišnjeg programa za razvoj video igara u srednje škole (Tehničar za razvoj video igara)te potpore za pokretanje startupova u području razvoja video igara (financijske potpore do 155.000,00 kn).


 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version