VIJESTI

U Garešnici uskoro gotov Apollo park inspiriran Mikeom Vucelićem

Dio prekograničnog projekta Put baštine – Od trapista do graničara

Dio prekograničnog projekta Put baštine - Od trapista do graničara

Nasuprot Ulice kralja Tomislava, na livadama između naselja Gajine i središta grada Garešnice, u tijeku je realizacija još jednog projekta garešničke gradske uprave.

Riječ je o izgradnji edukacijsko-zabavnog Apollo parka, koji je dio prekograničnog projekta Put baštine – Od trapista do graničara, kojeg Grad Garešnica provodi u suradnji s Gradom Lipikom i Caritasom iz Banja Luke (BIH). Taj je projekt, podsjetimo, prošao na europskom natječaju Interreg, a vrijedan je ukupno više od 700 tisuća eura od čega će Gradu Garešnici pripasti 226 tisuća eura.

 

 

Tim novcem Grad Garešnica unaprijedit će turističku infrastrukturu na ruti tematskog turističkog puta Stazama graničara koji vodi od Športskog parka u Garešnici, preko ribnjaka Skresovi, prema dišničko-kapeličkom vinogorju, pa natrag do središta grada. S realizacijom projekta počelo se 1. lipnja, a njegovo provođenje trajat će zaključno do 31. svibnja 2019. godine, dakle ukupno 24 mjeseca.

Na spomenutom turističkom putu već je postavljena urbana oprema kao što su informativne ploče, drvene i solarne klupe, drveni stolovi, sjenice, izgrađen je vidikovac na najvišoj koti u Dišniku, na Skresove je stigao solarni čamac, a kroz nekoliko dana dovršit će se i edukacijsko-zabavni Apollo park inspiriran Mikeom Vucelićem, znanstvenikom NASA-e i projektnim menadžerom američke svemirske misije Apollo.

U parku će osim tematskih dječjih igračaka biti postavljeni i informativni sadržaji iz kojih će svi posjetitelji imati prilike saznati nešto više o tom znanstveniku rođenom u Garešnici.


 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version