Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

U Kutinu se vraća Općinski sud

“Općinski sud u Kutini ima sve uvjete da bude samostalno pravosudno tijelo”

"Općinski sud u Kutini ima sve uvjete da bude samostalno pravosudno tijelo"

U srijedu, 15. studenoga  2017. godine  na inicijativu gradonačelnika Grada Kutine Zlatka Babića u Ministarstvu pravosuđa održan je sastanak na temu ponovnog osnivanja Općinskog suda u Kutini. Iz Ministarstva pravosuđa sastanku su  prisustvovali ministar Dražen Bošnjaković, pomoćnica ministra Sanda Kulić Makar, načelnica sektora za pravosudnu upravu Marinka Jelić, te su iz Kutine uz gradonačelnika Babića prisutni bili odvjetnik Ivan Bošnjak i javni bilježnik Mira Malačić.

Gradonačelnik Babić je od Ministarstva pravosuđa zatražio  mišljenje o prijedlogu da se u Kutini ponovno osnuje Općinski sud, kao samostalno pravosudno tijelo.

 

IMG_0914

 

“Naš prijedlog potkrijepili smo sa nizom argumenata kojima smo ukazali da odluka o ukidanju Općinskog suda u Kutini koja je donijeta 01. travnja 2015. nije dobra, te da kao takva ima niz nedostataka” kazao je gradonačelnik Babić te nastavio:

“Temeljem našeg ranije dostavljenog zahtjeva i obrazloženja Ministarstvo pravosuđa je izradilo analizu opravdanosti i zaključilo da Općinski sud u Kutini ima sve uvjete da bude samostalno pravosudno tijelo. Zaključak sastanka bio je da će predstojeća reorganizacija sudstva obuhvatiti sud u Kutini na način da će se ponovno uspostaviti Općinski sud u Kutinu”,  naglasio je gradonačelnik Zlatko  Babić.

Ponovno osnivanje Općinskog suda u Kutini kao samostalnog pravosudnog tijela doprinijeti će učinkovitijem rješavanju predmeta, bržem rješavanju starih predmeta, donošenju sudskih odluka u razumnom roku, te će građanima omogućiti lakši i ekonomičniji pristup sudu, a ostvarit će se i značajne financijske uštede u samom pravosudnom sustavu.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.