Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Borna Matić osvojio srebrne medalje na karikama i preskoku!

Športski gimnastički klub „Sokol“ Sisak na međunarodnom turniru u Novom Sadu

Športski gimnastički klub „Sokol“ Sisak na međunarodnom turniru u Novom Sadu

Športski gimnastički klub „Sokol“ Sisak ovoga je vikenda, s dva predstavnika, sudjelovao na međunarodnom turniru. Novosadsko Sokolsko društvo „Vojvodina“ bilo je domaćin još jednom izdanju 8. Međunarodnog turnira, Memorijala Laza Krstić i Milica Dželatović.

Na turniru je sudjelovalo gotovo 300 gimnastičara i gimnastičarki iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Cipra, Danske, Hrvatske, Izraela, Jordana, Južnoafričke Republike, Mađarske, Makedonije, Malte, Njemačke, Rumunjske, Slovenije i Srbije.

 

received_1990702127886025

 

Borna Matić, nastupio je kao predstavnik hrvatske juniorske reprezentacije. Nakon uspješno odrađenih kvalifikacija, na karikama i preskoku osvojio je srebrne medalje. Ovaj rezultat pokazatelj je odličnog napretka u samo mjesec dana. U studenom je Matić nastupao u Mariboru gdje je na ovim spravama osvojio 4. mjesto. Oba turnira dobra su prilika za prikupljanje međunarodnog natjecateljskog iskustva jer Matića sada čekaju pripreme za Europsko prvenstvo koje će se održati iduće godine u Glasgowu.

Odličan rezultat, na svom prvom međunarodnom natjecanju, postigao je i mlađi junior, Augustin Plavec koji je nastupao kao predstavnik ŠGK „Sokol Sisak“. U konkurenciji od 25 natjecatelja, Plavec je prvo morao na kvalifikacijama izboriti  mjesto za nastup u finalu na preskoku, na kojem je osvojio 7. mjesto. Trener Georgi Kazakov zadovoljan je nastupom svojih gimnastičara.

Najtrofejniji sisački gimnastičar, Krešimir Majdandžić na ovom je natjecanju bio u ulozi suca.

 

received_1990720794550825


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.