Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

“Grad Sisak je očito u ozbiljnim financijskim problemima”

Dio vijećnika (HDZ, HSLS, HSP AS, HKS) napustio sjednicu Gradskog vijeća

“Vijećnici kluba vijećnika HDZ-a, HSLS-a, HSP AS-a i HKS-a napustili su, u petak, 01. prosinca, sjednicu Gradskog vijeća prije izglasavanja proračuna Grada Siska za 2018. godinu nakon što gradonačelnica nije prihvatila ni jedan amandman oporbenih vijećnika, bez obzira što su za njih postojala osigurana sredstva.

Klub vijećnika je u prijedlogu proračuna pronašao sredstva za Božićnice umirovljenicima za 2018. godinu, obnovu nekoliko cesta na području Grada, povećanje sredstava za pučku kuhinju, subvenciju za vrtić Sisačke biskupije te povećanje sredstva za udruge branitelja. Svi naši amandmani su odbijeni bez ikakvog pravovaljanog argumenta.

Moramo upozoriti sisačku javnost na nekoliko činjenica koje su ostale neodgovorene za vrijeme aktualnog sata. Grad Sisak je bio u blokadi te nije mogao izvršavati svoje redovne obveze. Tu činjenicu gradonačelnica je pokušala sakriti od građana. U nedostatku pravih argumenata i suočavajući se s prikazanim dokazima gradonačelnica je vijećniku odgovorila „lažeš“.

To sigurno nije rječnik primjeren nekome tko predstavlja građane našeg Grada i ugrožava njihovu financijsku sigurnost. Naše sumnje da nisu precizni podatci o stanju računa Grada Siska koji se prezentiraju javnosti sada su se i potvrdile. Jedan mjesec već su kasnile plaće u gradskoj upravi te postavljamo pitanje hoće li prvenstveno biti sredstava za one najugroženije naše sugrađane – osobe slabijeg imovinskog stanja, naše vrtićance i školarce. Podsjećamo da Gradu uskoro stižu na naplatu neracionalno podignuti krediti od strane gradonačelnice, a u novom proračunu predložena su nova zaduživanja. Grad je očito u ozbiljnim financijskim problemima.

Isto tako nije na vrijeme osigurana zimska služba. Vijećnicima je ostalo neodgovoreno imamo li ju sada, ali je neosporna činjenica da je Komunalac dva puta poništavao odluku o odabiru. Tko će odgovarati za nepoštivanje zakonskih propisa o osiguravanju zimske službe od 15. studenoga. Već smo ranije govorili koliko je važno imati kvalitetne i sposobne direktore, o njima ovisi komunalna infrastruktura ovog grada. Tražimo da se odgovorni javno ispričaju građanima za neispunjavanje obveza za koje im svi osiguravamo plaću.

 

Klub vijećnika HDZ-a, HSLS-a, HSP AS-a i HKS-a “


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.