Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

“Franjevačke pučke misije” – Duhovna priprava u Župi Galdovo

Za proslavu 50. obljetnice dolaska fratara i osnutka župe

Za proslavu 50. obljetnice dolaska fratara i osnutka župe

Župan Ivo Žinić je, zajedno sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem jučer primio izaslanstvo Franjevačkog reda, koje ga je upoznalo s provedbom programa „Franjevačke pučke misije“, duhovne priprave za proslavu 50. obljetnice dolaska fratara i osnutka župe svetoga Josipa Radnika u Galdovu.

 

Župan je zaželjevši im dobrodošlicu i zahvalivši na svemu što čine izrazio nadu kako će se njihovo prijateljstvo u budućnosti biti još i čvršće.

 

 

„Županija je u ratu puno propatila i još uvijek nosimo taj materijalni i duhovni teret rata no pokušavamo ljudima dati nadu u bolje sutra unatoč problemima koje imamo i danas, ali i stvoriti klimu koja će ljude potaknuti na ostanak  na ovim prostorima.“ – kazao je župan.

 

P1140733

 

Župnik i gvardijan galdovačke Župe fra Roko Bedalov zahvalio je na prijemu te kazao kako su pučke misije duhovna priprava za slavlje 50 godina dolaska ili života franjevaca konventualaca u gradu Sisku.

 

 

Bedalov je županu zahvalio i na susretljivosti i podršci njihovim inicijativama te kazao kako zajedničkim projektima i humanitarnim događanjima žele na jedan franjevački, tihi način doprijeti do malog čovjeka. „Mi jesmo mala braća, po uzoru na svetog Franju, i želimo na jedan slikoviti i stručan način svakome ponuditi kako se Bog na jedan nov način i govor prezentira čovjeku današnjice „ – zaključio je.

 

P1140735

 

Na prijemu se, u ime fratara, županu zahvalio i Žarko Relota iz Splita istaknuvši kako Franjevačke pučke misije nemaju samo vjerski karakter i da im isključivi cilj nije podići razinu duhovnog djelovanja ili duhovnoga vjerničkog života nego pokazati svakom čovjeku da je vrijedan i da može činiti dobro.

 

 

Tu smo jer želimo da čovjek ovog grada ili županije osjeti da nije bez veze 50 godina našeg djelovanja. Nije se slučajno dogodilo da su fratri došli baš u Galdovo, imao je netko viziju zašto se sve to događa i koju ponudu fratri u tom kontekstu mogu ponuditi ljudima koji borave na ovim područjima. – zaključio je Relota.

P1140750


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.