SMŽ

“Franjevačke pučke misije” – Duhovna priprava u Župi Galdovo

Za proslavu 50. obljetnice dolaska fratara i osnutka župe

Za proslavu 50. obljetnice dolaska fratara i osnutka župe

Župan Ivo Žinić je, zajedno sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem jučer primio izaslanstvo Franjevačkog reda, koje ga je upoznalo s provedbom programa „Franjevačke pučke misije“, duhovne priprave za proslavu 50. obljetnice dolaska fratara i osnutka župe svetoga Josipa Radnika u Galdovu.

 

Župan je zaželjevši im dobrodošlicu i zahvalivši na svemu što čine izrazio nadu kako će se njihovo prijateljstvo u budućnosti biti još i čvršće.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/12/franj-1.mp3?_=1

 

„Županija je u ratu puno propatila i još uvijek nosimo taj materijalni i duhovni teret rata no pokušavamo ljudima dati nadu u bolje sutra unatoč problemima koje imamo i danas, ali i stvoriti klimu koja će ljude potaknuti na ostanak  na ovim prostorima.“ – kazao je župan.

 

 

Župnik i gvardijan galdovačke Župe fra Roko Bedalov zahvalio je na prijemu te kazao kako su pučke misije duhovna priprava za slavlje 50 godina dolaska ili života franjevaca konventualaca u gradu Sisku.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/12/franj-2.mp3?_=2

 

Bedalov je županu zahvalio i na susretljivosti i podršci njihovim inicijativama te kazao kako zajedničkim projektima i humanitarnim događanjima žele na jedan franjevački, tihi način doprijeti do malog čovjeka. „Mi jesmo mala braća, po uzoru na svetog Franju, i želimo na jedan slikoviti i stručan način svakome ponuditi kako se Bog na jedan nov način i govor prezentira čovjeku današnjice „ – zaključio je.

 

 

Na prijemu se, u ime fratara, županu zahvalio i Žarko Relota iz Splita istaknuvši kako Franjevačke pučke misije nemaju samo vjerski karakter i da im isključivi cilj nije podići razinu duhovnog djelovanja ili duhovnoga vjerničkog života nego pokazati svakom čovjeku da je vrijedan i da može činiti dobro.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/12/franj-3.mp3?_=3

 

Tu smo jer želimo da čovjek ovog grada ili županije osjeti da nije bez veze 50 godina našeg djelovanja. Nije se slučajno dogodilo da su fratri došli baš u Galdovo, imao je netko viziju zašto se sve to događa i koju ponudu fratri u tom kontekstu mogu ponuditi ljudima koji borave na ovim područjima. – zaključio je Relota.


 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version