Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

KRATKE VIJESTI – 14.12.2017.

U probni rad bit će pušten visokonaponski dalekovod

U probni rad bit će pušten visokonaponski dalekovod

Popovača: Potpisan je Kolektivni ugovor između poslodavca , tvrtke Lipovica d.o.o. i Sindikata radnika u djelatnostima energetike , kemije i nemetala. Ugovor su potpisali u ime tvrtke , predsjedik Uprave Vladimir Fresl i u ime sindikata EKN-a , sindikalni povjerenik Ivan Marušić.

Potpisivanju Kolektivnog ugovora nazočili su i zamjenik gradonačelnika Popovače Ivica Petrović i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. Lipovica d.o.o. zapošljava 174 radnika.

Kutina:  Gradsko vijeće Kutine izglasalo je proračun za 2018. u iznosu od 114.600.000 kuna. Iz proračuna će se, između ostalog,  financirati projekti energetske učinkovitosti u suradnji s EU, a radi se  o 6 objekata škola i vrtića, te poduzetnički inkubator u iznosu od 25 milijuna kuna što je razlog povećanja proračuna. Značajan dio proračuna odnosit će se na pripremu projekata za naredno razdoblje u iznosu od 15 milijuna kuna.

Lekenik: U Letovaniću je održana prezentacija rada pumpe „HAY TRANS“ koje su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe grada Siska preuzeli, zajedno s kolegama iz Karlovca, Slavonskog Broda, Vukovara i Osijeka, od Ravnateljstva za robne zalihe Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske.

Donirane pumpe proizvedene su u Nizozemskoj i velikog su kapaciteta. Služit će prepumpavanju vode s kapacitetom od 20.000 litara vode u minuti, na udaljenost više od 200 metara, a visinska mogućnost ispumpavanja je do 15 metara.

Sisak:  Na području naselja Budaševo-Topolovac, Crnac, Blinjski Kut, Komarevo, Blinjska Greda, Mađari, Letovanci, Stražbenica, Petkovac i Blinja u Sisačko-moslavačkoj županiji u  9 sati u pokusni rad bit će pušten  novoizgrađeni visokonaponski dalekovod 2×220 kV (dva puta dvjesto dvadeset kilovolti) Priključak TE (termoelektrane) Sisak na dalekovod Mraclin-Prijedor.

Stavljanjem u pokusni rad do daljnjega, navedeni dalekovod biti će trajno pod visokim naponom.

Završetkom izgradnje ovog dalekovoda značajno će se poboljšati pouzdanost i sigurnost elektroenergetskog sustava na području središnje i sjeverozapadne Hrvatske, isporuka proizvedene električne energije iz Termoelektrane Sisak korisnicima, te unaprijediti mogućnosti za daljnji razvoj i izgradnju visokonaponske elektroenergetske mreže na području Sisačko-moslavačke županije.

Novska:  Brojni zabavni i kulturni sadržaji, koncerti, predstave, klizanje i gastronomska ponuda, u programu su ovogodišnjeg „Adventa u Novskoj“.

Sadržaji započinju sutra, 15. prosinca, paljenjem lampica na velikoj božićnoj jelci na središnjem gradskom trgu uz prigodni nastup učenika Glazbene škole u Novskoj. Zatim slijedi ledena bajka na natkrivenom Gradskom klizalištu i nastup klizača Klizačkog kluba „Medveščak“, čime se otvara ovogodišnja klizačka sezona koja će trajati do 14. siječnja.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.