Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

KRATKE VIJESTI – 19.12.2017.

“Baština Zrinskih – budućnost Banovine”

"Baština Zrinskih - budućnost Banovine"

Popovača: U prigodi održavanja svečane sjednice Upravnog vijeća NPB „dr. Ivan Barbot“ Popovača ,ravnateljica bolnice pr.dr. Marina Kovač izrazila je zadovoljstvo postignutim rezultatima u ovoj godini. Najvažniji projekt bio je nabavka rendgenskog uređaja  koji je zajedno sa digitalizacijom  vrijedan 1,3 milijuna kuna . Sve je financirano decentraliziranim sredstvima koje je raspodijelila županija nakon predloženog plana. Sjednici je nazočio i Župan Sisačko-moslavačke županije koji je posebno istaknuo prihod bolnice u ovoj godini u iznosu od 3,5 milijuna kuna, nabavku još jednog uređaja – ortopana, a najavio je i nova zapošljavanja liječnika .

 

Sisak: Projekt „Baština Zrinskih- budućnost Banovine“ predstavio je na tiskovnoj konferenciji sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, koji je pojasnio kako je projekt  prijavljen na program bespovratnih potpora iz fondova EU,  točnije programa temeljenih na obnovi kulturne baštine. Ukupna vrijednost ,samo za pripremne aktivnosti,  iznosi 5.940 000 kuna od kojih bespovratna sredstva iznose 4.764 000 kuna ,a  vlastita sredstva županije iznose  milijun i sto trinaest tisuća kuna.Ovaj   iznos  prijavljen je na fond za sufinanciranje u Ministarstvo  regionalnog razvoja  i očekuje se da će biti biti sufinaciran u iznosu od 80% tako da bi konačno sudjelovanje županije bilo oko 300 tisuća kuna.  S realizacijom projekta započelo se 01. rujna, a predviđeno vrijeme trajanja je dvije godine, odnosno do kraja 2019. godine. Partneri u projektu su Općina Dvor, Gradski muzej Sisak i razvojna agencija SIMORA.

 

Petrinja: Radovi na projektu „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Petrinja“ trenutno su na oko 50 % realizacije odnosno izvršenja opsega ugovorenih radova.

„Prioritet je državna cesta a dijelovi ceste koji neće moći biti u potpunosti završeni, osposobit će se postavljanjem privremenog asfalta. Takav asfalt se primjerice planira staviti na potezu od administrativne granice Petrinje i Siska pa do crkve u Mošćenici. Što se tiče ostalih dijelova provedbe radova na projektu, svi cjevovodi su položeni a trenutno se većinom izvode radovi na kućnim priključcima“ izjavio je voditelj projekta Dubravko Pleša.

 

Zagreb/Novska:  Nakon nedavno dobivenog priznanja za projekt „Pun ceker-kupujmo lokalno“,  još jedno priznanje za Sisačko moslavačku županju i Razvojnu agenciju „Si-Mo-Ra“, nagrada za  projekt „Pismo“, razvoj Poduzetničkog inkubatora  Sisačko moslavačke županije „PISMO“, čije će središte biti u Novskoj.

Priznanje je u Zagrebu u sklopu provedenog natječaja, inicijative „Neka zvijezde sjaje“, uručila, Ivana Maletić, zastupnica u Europskom parlamentu,  direktoru županijske Razvojne agencije  „Si-Mo-Ra“, Mariju Čelanu.

Projekt „Pismo“ jedan je od 5 nagrađenih koje je stručna komisija odabrala između pristiglih na natječaj, najkvalitetnijih primjera dobre prakse u Europskoj uniji.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.