Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Kuće u Letovaniću nisu ugrožene

U nasip ukupne dužine 850 metara uloženo oko 25 kubika zemljanog materijala

U nasip ukupne dužine 850 metara uloženo oko 25 kubika zemljanog materijala

Područje Letovanića, u pratnji načelnika Općine Lekenik Ivice Perovića u nedjelju, 17. prosinca obišli su sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

 

DSC_0026

 

Obišli su objekte za zaustavljanje poplavne opasnosti  i upoznali se sa stanjem  pripravnosti, opremljenosti i do sada odrađenim radnjama.

 

DSC_0019

 

Načelnik općine Ivica Perović podsjetio je , za obilaska nasipa , kako su, na žalost ,stanovnici dvaju naselja u ovoj općini,  Žažine i Starog Broda trenutno odsječeni od glavne prometnice. Riječ je o nebranjenom području, stanovnicima pomažu djelatnici HGSS-a i Crvenog križa. Kuće nisu ugrožene, jer kiša je prestala, vodostaj je u opadanju, a uskoro se očekuje i trajno rješenje, najavljuje  Perović

 

 

No Perović upozorava i na problematiku šljunčarenja na cijelom području RH, jer naše rijeke više nisu rijeke nego potoci.

 

 

Nadolazeći vodni val zasigurno bi došao do kuća, rekao je za obilaska novoizgrađenog nasipa u Letovaniću, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

 

P1150444

 

Naime, ove jeseni završen je nasip ukupne dužine 850 metara, u njega je uloženo oko 25 tisuća kubika zemljanog materijala, odnosno sredstva u iznosu oko dva milijuna kuna.

 

 

DSC_0019

 

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić naglasio je,  kako je zahvaljući Hrvatskim vodama, u proteklih nekoliko godina izgrađeno nekoliko objekata, a ovaj zadnji,  privremeni,  ljetni nasip u Letovaniću zasigurno je od poplavljivanja spasio pedesetak obitelji i oko osamdeset objekata.

 

 

Dodajmo kako su i dalje su na snazi izvanredne mjere obrane od poplave na ovom području, području Jasenovca i na rijeci Uni.

 

P1150445

 

No sve je u smirivanju, oborine su prestale i neće ih biti ni idućih desetak dana, pa će se i stanje na našim rijekama smiriti, zaključio je direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

 

P1150447


 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.