Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Novska – Grad perspektive!

Marin Piletić: “Sljedeća godina bit će godina investicija”

Preuzeli ste upravljanje Gradom Novska prije šest mjeseci, nalazimo se na kraju godine, možete li podvući  rezultate učinjenog u tom periodu?

Uređen prostor za potrebe Katoličke osnovne škole, otvorena ispostava županijske razvojne agencije SIMORE i dosad prijavili 32 milijuna kuna projekata, uređen prostor za dvije nove vrtićke skupine, uređen Hrvatski dom u Brestači, Osnovna škola Novska dobila novo igralište, asfaltiran nastavak Kolodvorske ulice u Novskoj, započela obnova preostalog dijela ceste u Kozaricama, započeli radovi na dovršenju kanalizacije u Novoj Subockoj, povećani iznosi potpore za novorođenu djecu.

To su samo neki od značajnih projekata i programa koje smo uspjeli realizirati u ovih pola godine.

 

Koji su bili najveći problemi u funkcioniranju i vođenju grada, kakvo je bilo stanje koje ste zatekli kod preuzimanja vlasti?

Glavni problem bio je pomanjkanje ozbiljne projektne dokumentacije. No to ovih dana mijenjamo i o minulim vremenima ne bih trošio riječi.

 

novska ugovori (2)

 

Izdvojite nam najznačajnije događaje koji su obilježili 2017. godinu u Gradu Novskoj, posebice u Vašem dosadašnjem mandatu

Osobno smatram da je dolazak svih počasnih građana Novske, hrvatskih generala Gotovine, Markača i Stipčića na Dan hrvatskih branitelja Grada Novske najvažniji događaj u 2017. godini. Nakon 15 godina Povelja Grada Novske napokon je uručena generalu Anti Gotovini koji se odazvao pozivu svih predsjednika udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Prekrasan dan, prekrasne reakcije ljudi i velika zahvalnost hrvatskih generala što smo im priredili takav doček.

 

Razvoj komunalne infrastrukture, ulaganja u prometnice, odvodnju

Sljedeća  godina bit će godina investicija. Uređivat će se pročelja zgrada, kako stambenih, tako i javnih. U planu su i veliki projekti u obnovi prometnica, izgradnji kanalizacije i obnove vodovodne mreže.

Što se tiče pročelja zgrada, tvrtka NOVOKOM je doregistrirala svoju djelatnost i sada može obavljati i usluge stambenog servisa. No, prioritet svih prioriteta jest pripremiti dokumentaciju za energetsku obnovu svih zgrada koje će održavati NOVOKOM tako da i Novska uskoro dobije novi izgled.

 

NOVSKA_JUG_01

 

Gospodarski razvoj

S obzirom da u Poduzetničku zonu Novska nitko nije došao u proteklih pet godina, sada ćemo mi biti prvi investitori. Tvrtke Vodovod i Novokom će preseliti u zonu s čitavom opremom koja je sada na nekoliko lokacija u gradu. Nadam se da će to potaknuti i druge kojima nije jasno zašto u jednoj od najperspektivnijih zona još nema investitora. A jedan od zadataka Poduzetničkog centra koji kreće s radom 2. siječnja će biti promoviranje zone koja na proljeće dobiva prve stanare.

 

O potporama

Niti jedan program potpore grada nije ukinut. Promjena će biti, na bolje, naravno. Od rujna 2018. povećat ćemo iznose za studente u obiteljima s troje ili više djece, kao što ćemo pokrenuti i stipendije za naše najuspješnije sportaše.

 

RAZGOVOR_MARIN PILETIC_3

 

Novska –  Grad perspektive!

Poduzetnici moraju stvoriti bolje uvjete rada za svoje djelatnike. Gradska uprava i ustanove moraju ponuditi nove sadržaje u gradu. Poduzetnički centar mora motivirati poljoprivrednike na mjere ruralnog razvoja. Udruge trebaju ići ka profesionalizaciji svoga rada. Onda nitko neće dvojiti je li Novska grad perspektive.

 

Planovi za 2018. godinu

Sljedeća će godina biti  godina investicija u Novskoj. Izgradit će se novi vrtić na Ukladama, u poduzetničkoj zoni niknut će prva zgrada, u centru grada obnovit će se dvije zgrade u kojima će djelovati Poduzetnički inkubator za gaming industriju.

Mnoge ulice će se obnoviti i urediti – U Bročicama županijska cesta, kao i Ribička ulica, u Novoj Subockoj Ulica Torine, u Staroj Subockoj gradska cesta do kapele. Započet će se obnavljati stambene zgrade u centru grada kroz projekt energetske učinkovitosti. U idućoj godini očekujemo i početak radova na projektu Aglomeracije Novska vrijedan 98 milijuna kuna, no mogao bih još mnogo toga nabrajati s obzirom da je u 2018. godini planirano preko više od 30 kapitalnih projekta.

A poruka? Nalazimo se u vremenu Božića i dočeka Nove godine. Svim Novljankama i Novljanima, građanima našeg Grada, Vašim slušateljima i  čitateljima, želim osobnog zdravlja i veselja sa svojim najmilijima. Vjerujem da će nam 2018. godina donijeti mnoga dobra i zbog toga neka nam je blagoslovljeno sveto porođenje Isusovo, a na tom mladu ljetu svega obilja.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.