Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

OŠ Josipa Kozarca u Lipovljanima domaćin učenicima i učiteljima iz tri EU države

Projekt “Zajedno u različitosti”

Projekt "Zajedno u različitosti"

U Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima danas je započela prva aktivnost mobilnosti europskog projekta Zajedno u različitosti iz programa Erasmus+ KA219. Škola je nositelj projekta, a u njemu sudjeluju još tri partnerske škole iz tri države- Bugarske, Rumunjske i Poljske. U okviru projekta, uz četiri transnacionalna sastanka, provode se i četiri aktivnosti mobilnosti u kojima sudjeluju učenici i učitelji, a prva se ovog tjedna provodi u lipovljanskoj osnovnoj školi.

Mirjana Faltis, ravnateljica škole:

 

 

Projekt je započeo 1.rujna, a trajat će do 31.prosinca 2019.. Njegovi ciljevi su:

 

 

Vrijednost projekta je 100. 225 eura. Od toga su za nositelja projekta- osnovnu školu Josipa Kozarca odobrena sredstva u iznosu od 31.600 eura.

Prvi transnacionalni sastanak održan je u listopadu u Lipovljanima, a tada su detaljno dogovorene sve aktivnosti i raspoređeni zadaci.

 

 

Učenici i učitelji iz tri partnerske zemlje u srijedu će posjetiti Adventski sajam u lipovljanskom parku, upoznat će se s radom udruga nacionalnih manjina koje djeluju na području općine Lipovljani, a predviđen je i posjet gradovima naše županije te glavnom gradu Zagrebu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.