Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Škrlet Andrije Ranogajca šampion VII. Večeri škrleta i moslavačke kuhinje

U Popovači svečano otvoreni Vinski dvori

U Popovači svečano otvoreni Vinski dvori

U Popovači su 1. prosinca u okviru VII. Večeri škrleta i moslavačke kuhinje svečano otvoreni Vinski dvori na čijem je otvaranju sudjelovala i hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir.

“Vinari su pokazali inicijativu za prostorom jer je Udruga vinogradara i voćara „Škrlet“ najbrojnija udruga na području grada Popovače. Ovo neće biti dom samo vinarima, već i svim udrugama s ovoga područja”, rekao je gradonačelnik Josip Mišković otvarajući prostorije.

Marijana Petir zahvalila je moslavačkim vinarima na njihovu radu i požrtvovnosti. „Udruga Škrlet jako ponosno i proaktivno promiče škrlet kao autohtonu sortu vina, ali i našu mikro regiju Moslavinu. Posebno me veseli da su naši vinari uspjeli zainteresirati svoje sinove i kćeri za bavljenje vinarstvom što je dobar preduvjet da se nasadi pod škrletom povećaju i da vinogradarstvo i vinarstvo u Moslavini ima budućnost“, rekla je Petir.

Također se prisjetila i Izložbe Zeleno-plava zipka Hrvatske kada je u Europskom parlamentu predstavila i proizvode s lokalnih OPG-a udruženih u Zadrugu Sisačko-moslavačke županije “Pun ceker” te vino škrlet.

Petir EPP

„Moslavački vinari oduševili su svojom neposrednošću i odličnom prezentacijom sve one koji su probali našu autohtonu sortu vina škrlet, a koja je za sve posjetitelje bila sasvim novi okus. I drago mi je da im se svidio“.  Petir je pohvalila i aktivnosti vinske kraljice Sisačko-moslavačke županije Elizabete Roc i njezine pratilje Ines Jakovljević za koje smatra da su najaktivnije promicateljice škrleta otkad je ona sa svojim kolegama još prije desetak godina pokrenula projekt izbora Vinske kraljice.

Ovom su prigodom dodijeljene i diplome za  I. Ocjenjivanje mladih vina sorte Škrlet, berba 2017. a šampion je Škrlet Andrije Ranogajca.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.