Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

“Smatramo da je sjednicu Gradskog vijeća Grada Siska trebalo započeti minutom šutnje”

Priopćenje MOST-a nezavisnih lista

Priopćenje MOST-a nezavisnih lista

“S obzirom na natpise u pojedinim medijma o predsjednici Gradskog vijeća Grada Siska Ivani Krčelić, koja je konstatirala kako se radne sjednice obično ne započinju s minutom šutnje, osim ako nisu u pitanju svečane sjednice, te slijedom toga nije održala minutu šutnje za generala Praljka i sve poginule branitelje; željeli bismo istaknuti kako Most nezavisnih lista Sisačko-moslovačke županije smatra da je sjednicu trebalo započeti minutom šutnje obzirom na činjenicu da se radi o tragičnom trenutku ali i da će ova presuda i ono što se dogodilo bitno utjecati i na daljnja politička događanja u RH, ali i BiH.

Prije svega, želimo naglasiti kako HDZ evidentno politizira tragičnu smrt generala Slobodana Praljka obzirom da su upravo  istaknuti članovi HDZ-a odgovorni za presude Haaškog suda. Primjerice Davor Božinović koji je bio predstojnik ureda 2004. Stjepanu Mesiću i osoba od najvećeg povjerenja kada je podignuta i optužnica protiv šestorke, poput Gordana Jandrokovića koji je otvoreno radio protiv Hrvata u BiH što potvrđuju dokumenti koje je slao tadašnji američki veleposlanik Robert A. Bradtke o Jandrokovićevim razgovorima sa zamjenikom američke državne tajnice Stuartom Jonesom; ili poput ministrice Obuljen koja je knjige generala Praljka koje su bile temelj njegove obrane okvalificirala šundom. Slijedom toga, smatramo kako prvenstveno trebaju prestati iskorištavati ovaj trenutak za vlastitu samopromociju i to oni koji su do ovakvih rezultata presude i doveli.

Nadalje, smatramo dakle i kako je i Gradsko vijeće grada Siska trebalo započeti sjednicu s minutom šutnje za sve poginule branitelje, onako kako je to učinio i Hrvatski Sabor. Mladu predsjednicu Gradskog vijeća koja je zbog neiskustva i pod pritiskom međustranačkih odnosa u vijeću koji stalno prijete eskalacijom, započela sjednicu bez minute šutnje, svakako ćemo upoznati s ulogom generala Praljka koji je bio zapovjednik obrane Sunje, te koji je u Oluji prilikom oslobađanja Dvora na Uni zataknuo ondje hrvatsku zastavu. Već sutra održava se teambuilding Mosta Sisačko-moslavačke županije koji će započeti minutom šutnje za sve poginule branitelje i žrtve rata, a koordinacija i svi njeni članovi su itekako upoznati s ulogom koju je general imao u obrani ovog područja.

 

Milan Brigljević

umirovljeni satnik HV i koordinator Mosta za Sisačko-moslovačku županiju”


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.