Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Vijećnici MOST-a o radu u sisačkom Gradskom vijeću

“Želimo potaknuti odgovornu politku”

"Želimo potaknuti odgovornu politku"

Nitko od nas nije politički profesionalac, okupili smo se u Most nezavisnih lista  sa zajedničkim ciljem da građanima Siska bude bolje. Rekao je ovo Predrag Sekulić, vijećnik u Gradskom vijeću Grada Siska na tiskovnoj konferenciji održanoj kako bi javnosti predstavili rezultate svoga rada u Gradskom vijeću u šest mjeseci mandata:

 

 

Želimo potaknuti odgovornu politku, dodaje Sekulić:

 

 

Sekulić podsjeća kako je prije pola godine potpisan Sporazum o projektnoj suradnji u Gradskom vijeću Grada Siska i kako je MOST tada obećao građanima da će ih izvjestiti o postignutom. Što je učinjeno pojasnila je aktualna predsjednica Gradskog vijeća Grada Siska Ivana Krčelić.

 

20171218_095941

 

Sukladno postignutom Sporazumu usuglašeno je  kako će se direktori i ravnatelji gradskih tvrtki odnosno ustanova prvi puta birati temeljem javnog natječaja, na temelju usuglašenih kriterija natječaja, pri čemu se na prvo mjesto stavljaju stručnost, profesionalnost i iskustvo, a posebice predloženi program rada za mandatno razdoblje.

 

 

Dogovorena je i provedba racionalizacije u sustavu gradskih ustanova, te uspostava tima za potporu gospodarstvenicima.

 

 

Krčelić potom navodi niz ciljeva, poput realizacije kapitalnih projekata koji se rješavaju na razini države, most preko rijeke Kupe, brza cesta Sisak-Zagreb, novi most na rijeci Odri, izgradnja Tehnološkog parka.

 

 

Zaključno vijećnici MOSTA navode kako je prema njihovom prijedlogu u rebalans proračuna ušla stavka za pripremu projekta ranog učenja informatike, a definirana je i strategija zelene infrastrukture . Početak provedbe ove strategije je prvi kvartal 2018.godine.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.