Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Hrabri spašavatelji HGSS Stanice Novska

Nezamjenjivi u potražnim akcijama

Nezamjenjivi u potražnim akcijama

Nedavna potražna akcija djelatnika policije i članova HGSS-a Stanice Novska, nije dala rezultata, nestala starija muška osoba s kutinskog područja nije pronađena.

Nestali je zadnji put viđen u blizini autoceste A3 prema Lonjskom polju, prva potraga nakon prijave o nestanku osobe, nije dala rezultata, pa je pokrenuta i druga akcija traženja.

 

HGSS_10

 

–  Zbog otvaranja ustave Trebež, Lonjsko polje bilo je poplavljeno, pa je pretraženo okolno i područje oko rijeke Kutina, no nestali nije pronađen. Bilo je angažiran 8 pripadnika HGSS Stanice Novska s gumenim čamcem, djelatnici policije, nekolicina mještana, a u potragu smo uključili i obučenog psa za traganje.

Nakon što se voda prethodnih dana djelomično povukla, pokrenuta je i druga akcija gdje su uz 19 gorskih spašavatelja pripadnika Stanice Novska, sudjelovali vatrogasci, djelatnici policije i Parka prirode Lonjsko polje, rekao je Tomislav Bogojević, pročelnik HGSS Stanice Novska.

 

HGSS_04

 

Akcija je koordinirana iz stacioniranog zapovjednog vozila, spašavatelji su koristili gumene čamce, specijalno quad vozilo, a koristili su se i s dvije bespilotne letjelice za nadgledanje šire površine iz zraka.

 

HGSS_14

 

Spašavatelji HGSS Stanice Novska često su angažirani u raznim akcijama spašavanje i potrage za nestalim osobama, ne samo na Sisačko moslavačkoj županiji već i drugim krajevima Hrvatske, a bili su angažirani i u spašavanje stanovništva kod poplava u Bosni i Hercegovini.

 

HGSS_07

 

U mjesecu studenom prije četiri godine zbog izlijevanja rijeke Save kroz ustavu Trebež, kod sela Mužilovčica spasili su nekoliko konja iz duboke vode koja je preplavila Lonjsko polje.

Bili su uspješni i u potražnoj akciji krajem protekle godine kod Repušnice, kada su u nadolazećoj vodi pronašli i spasili 36-godišnjeg muškarca.

 

HGSS_05

 

Čestitke i zahvale ovim hrabrim ljudima koji spašavaju druge, dragovoljno uključeni u i  životno opasnim situacijama, kada jedino oni zbog svoje obučenosti mogu pomoći drugoj osobi.

 

HGSS_11

Zahvaljujemo na ustupljenim fotografijama.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.