Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Luka Pešut: “Policija mora biti otvorena prema građanima”

Igor Pasanec novi je voditelj kriminalističke policije PU sisačko-moslavačke

Igor Pasanec novi je voditelj kriminalističke policije PU sisačko-moslavačke

Policija mora biti otvorena prema građanima, građani imaju pravo i moraju znati što policija radi. Mi smo ovdje zbog građana, a naša osnovna zadaća je zaštita ljudi i imovine, rekao je u četvrtak, 11. siječnja  na početku tiskovne konferencije u Sisku načelnik PU sisačko-moslavačke Luka Pešut u svom prvom ovogodišnjem obraćanju medijima, kojima je zahvalio na informiranju građana o svim aktivnostima ove policijske uprave.

 

P1150775

 

Na funkciji načelnika PU sisačko-moslavačke Luka Pešut je posljednja četiri mjeseca.

 

 

Pešut podsjeća na akciju „Mir i dobro“ koja je provedena od 15. Prosinca prošle do 08. Siječnja ove godine , a cilj joj je ostvarivanje dobrog stanja javnog reda i mira i opće sigurnosti u predblagdansko i blagdansko vrijeme, kao i sprječavanje nedozvoljene prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava.

 

 

Za vrijeme trajanja ove akcije na području Policijske uprave sisačko-moslavačke nisu zabilježena stradavanja, odnosno ozljeđivanja osoba, dok je u Petrinji 4. siječnja, na poklopcu motora osobnog automobila pronađeno zabijeno puščano zrno, koje se najvjerojatnije u slobodnom padu zabilo u poklopac.

Na graničnim prijelazima je zabilježen uobičajeni promet, s očekivanim povremenim kolonama, ali bez dužih čekanja.

Na svim graničnim prijelazima je zabilježen prelazak 186.847 putnika i 83.835 vozila. Ukupno je evidentirano 58 slučajeva krijumčarenja – 13 slučajeva krijumčarenja tableta bez potrebne liječničke dokumentacije, šest slučaja krijumčarenja oružja (raspršivači, palice, plinski pištolj, lovačke patrone) i 39 slučajeva krijumčarenja cigareta, alkohola, duhana te prehrambenih proizvoda, dok krijumčarenja pirotehničkih sredstava nije bilo.

U navedenom razdoblju je na području Dvora zabilježen jedan nezakoniti prelazak državne granice, počinjen od strane jednog državljanina Bosne i Hercegovine.

 

P1150778

 

Na  tiskovnoj konferenciji u PU sisačko-moslavačkoj predstavljen je i novimenovani voditelj kriminalističke policije ove policijske uprave Igor Pasanec.

 

 

Opće stanje sigurnosti na području PU je na zadovoljavajućoj razini , a cilj je naravno poboljšati onoliko koliko će resursi dozvoljavati.Tu je važna, posebno je istaknuo načelnik, suradnja koju imamo s Ravnteljstvom policije i resornim ministarstvom.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.