Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Preminuo utemeljitelj rock grupe “The Moody Blues”

Antologijski solo na hitu “Nights in White Satin”

Antologijski solo na hitu "Nights in White Satin"

Utemeljitelj proslavljene britanske rock grupe “The Moody Blues”, flautist i pjevač Ray Thomas preminuo je 4. siječnja u dobi od 76 godina, četiri mjeseca prije nego što će grupa službeno postati član Kuće slavnih rock & rolla (Rock & Roll Hall of Fame) u Clevelandu.

U priopćenju diskografskih kuća Esoteric Recordings  i Cherry Red Records stoji da je Thomas preminuo u svojem domu u Surreyu nedaleko od Londona. Ne navodi se uzrok smrti, no poznato je da je Thomas 2014. objavio da mu je u rujnu 2013. dijagnosticiran rak prostate.

Karijeru je započeo svirkama u blues grupama u Birminghamu gdje je 1964. godine s Michaelom Pinderom i Dennyjem Laineom osnovao grupu “The Moody Blues”. S bandom je nastupao od njegova osnivanja 1964. do 2002. kada se povukao zbog narušena zdravlja.

Iako se u početku uglavnom oslanjala na blues, grupa je vrlo brzo postala utemeljitelj progresivnog roka, a zauvijek će ostati zapamćena po hitu koji je obilježio šezdesete godine “Noći u bijelom satenu” (Nights in White Satin) u kojemu je Thomas na flauti izveo antologijski solo.

 


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.