Čupavci se kod nas rade kada nam ostane čokolade za kuhanje i kokosa i zasigurno su jedni od omiljenih kolača za vrijeme blagdana. Podsjetimo se recepta ovog omiljenog nam kolača!
Sastojci:
2 jaja
1 šalica ulja
9 šalica oštrog brašna
4 šalice smeđeg šećera
1 prašak za pecivo
naribana korica jednog limuna
Za čokoladu:
pola šalice vode;
pola šalice šećera;
100 g tamne čokolade;
par žlica maslaca
200 g mljevenog kokosa
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Izmiksati jaja, ulje, brašno, šećer, limunovu koricu i prašak za pecivo. Izliti na papir za pečenje u posudu za pečenje i peći 25 – 30 minuta. Pečen biskvit ohladiti i narezati ga na kocke. Zagrijati vodu i šećer (da se šećer rastopi) te dodati čokoladu i maslac; miješati na najmanjoj temperaturi dok se sva čokolada ne rastopi; Narezane kocke biskvita umakati u čokoladu i svaki komad uvaljati u mljeveni kokos.
Foto: gastronomija.hr
You must be logged in to post a comment Login