VIJESTI

Provedite Dan obitelji u Parku prirode Lonjsko polje

Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15. svibnja 1994. godine pod sloganom “Obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece”.

U današnje vrijeme užurbanog života posebnu pažnju usmjerite na obilježavanje Dana obitelji, ovaj dan posvetite svojima najmilijima i provedite ga u Parku prirode Lonjsko polje u subotu 14. svibnja 2022. godine. Obilježite svoje zajedništvo, vezanost i ljubav u zajedničkim aktivnostima koje je Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje pripremila za vas.

U Park prirode Lonjsko polje možete ući na tri ulaza: Krapje, Čigoč ili Repušnica, a u svakome od njih očekuje vas različit bogat program.

U Krapju sudjelujte u tradicijskim igrama za cijelu obitelj, izrazite svoju kreativnost na radionicama, najmlađi se mogu okušati u jahanju, zavrtiti se na starinskom vrtuljku, a svi zajedno savladajte strah od visine ploveći balonom iznad Lonjskog polja i doznajte tajne povijesti vojne krajine. U Krapju vas očekuje i bogata gastro ponuda kojoj malo tko može odoliti; Funky food i tradicionalne pogačice.

Da se vaš mali tim dodatno iskaže možete sudjelovati u kvizu za cijelu obitelj, a cijeli program vodit će poznati voditelj i pjevač Saša Lozar.

U Repušnici osim potezanja užeta, skakanja u vrećama ili jahanja konja najmlađi će otkriti velike mađioničarske tajne i postati mali vatrogasci, a nakon toga svi mogu uživati u ribljim delicijama.

Poželjeli ste napraviti vlastitu lutku? Sada je prava prilika za to, posjetite Čigoč i izradite vlastite lutke na lutkarskoj radionici.

Osim navedenog programa posjetitelji mogu unajmiti bicikle i kanue, saznati zanimljivosti o Lonjskom polju na edukativnim šetnjama te se provozati vlakićem, brodićem ili čamcima na solarni pogon. Za navedeno je potrebna najava na 044 672 080.

Obilježite Međunarodni dan obitelji u Parku prirode Lonjsko polje, neka ovaj dan bude poseban vama i vašoj obitelji.

Ako već niste, postanite korisnik E – dječje kartice Mudrice i ostvarite dodatne pogodnosti za cijelu obitelj.

Više vijesti

EMISIJE

Gošća ovotjednog izdanja emisije Srijedište bila je ravnateljica Doma za starije osobe Sisak, Ružica Čakširan. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7...

Popovača

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković potpisao je Ugovore o financiranju s udrugama kojima su za njihove programe i projekte odobrena financijska sredstva iz proračuna...

Petrinja

U Petrinji je jučer svečano obilježena 33. obljetnica ustrojavanja 2. gardijske brigade „Gromovi“ i Dan 2. mehanizirane bojne „Gromovi“. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca...

SMŽ

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, Marijana Petir, održala je u Hrvatskom saboru sastanak s članovima Udruge „Čuvari tradicije izrade suhomesnatih proizvoda Moslavine „Zlatna...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version